Zwarte maan

Bijzondere Nieuwe maan 30 april

Deze Nieuwe maan is niet zomaar een Nieuwe maan, nee, ze is veel meer dan dat…

Het is de tweede Nieuwe maan in april en krijgt daardoor de naam: Zwarte maan. Daarbij valt deze maan samen met Beltane, het Keltische jaarfeest dat in teken staat van vruchtbaarheid. En er vindt een gedeeltelijke zonsverduistering plaats!

Nieuwe maan

Nieuwe maan staat voor een nieuwe cyclus, nieuwe fase, nieuwe periode, nieuwe start, nieuw avontuur. Het ideale moment om voor jezelf duidelijk te krijgen wat je wilt en hoe je dat gaat realiseren. Het moment om diep naar binnen te kijken, je grenzen en bewustwording te herkennen en erkennen.

Zonsverduistering

De maan schuift voor de zon, waardoor we spreken van een zonsverduistering. Een zonsverduistering geeft je gevoel alle ruimte om te spreken en laat je ego zwijgen. Het verstand kent altijd duizenden redenen om iets wel of niet te doen. Je gevoel heeft er maar eentje nodig. De energie is sterk en kan zorgen voor een keerpunt in je leven. Deze zonsverduistering valt samen met Beltane.

Beltane

Het Keltisch jaarfeest dat de komst van de zomer viert. Een uitbundig feest dat het vuur, letterlijk en figuurlijk in jou laat branden. Het vuur dat je nodig hebt om je passie te voelen en voeden, te uiten en te volgen. Met Beltane laat je alles los, alles wat je denkt te weten, alles wat je denkt te voelen en open je jezelf voor het nieuwe, voor het onbekende, voor het leven. Laat jezelf verrassen door jezelf!

Zielspad

Deze bijzondere energie zet jouw zielspad in het licht, sterker dan ooit zal jij je passie herkennen en erkennen. Alle eigenschappen die je nodig hebt in dit leven zitten al in jou. Het is aan jou om te voelen en doorvoelen wie jij daadwerkelijk bent, wat je nu echt wilt, wat jou nou echt gelukkig maakt. Luister niet naar anderen, maar vertrouw op jezelf. Laat jezelf vrij!

Houdt niet vast aan het oude vertrouwde, want wie zegt dat dit nog bij jou past. Wees niet bang, durf los te laten, durf te ontvangen, durf te leven. Alles veranderd, ook jij.

Laat jezelf verrassen

Nieuwe maan geeft nieuwe mogelijkheden, nieuwe kansen. Kijk om je heen alsof je alles voor de eerste keer ziet en voel wat het met je doet. Het is een tijd van ontdekken en de tijd om aan jezelf te denken. Durf jij jezelf op de eerste plaats te zetten? Durf jij toe te geven aan wat je echt wilt? Probeer het eens, voel, kijk en ervaar. Het leven zit vol met verrassingen en jij bent er daar een van!