Volle maan 23 mei

Creatiekracht

Donderdag 23 mei om 15:54 is weer Volle maan! Deze maan staat in het teken van Creatie-kracht: van groei, hoop, belofte, licht en warmte. Het is de periode waarin de groeikracht zijn volledige potentie laat zien. Binnen één maand is een enigszins kaal bos veranderd in een prachtig groen bos, weilanden staan vol met boterbloemen, koolzaad en madeliefjes, bermen vol fluitenkruid en klaprozen. Het straalt een sfeer uit van blijdschap, van hoop en creativiteit.

Grasmaan

Deze Volle maan heeft de naam Grasmaan, maar wordt ook wel Bloemenmaan of Honingmaan genoemd. Het is de tijd van hoop en belofte. Het gaat nu niet om het resultaat, maar om de vreugde in het proces. Het gaat om het genieten, om het verwonderen van de processen van groei en verandering waarin we zitten. En natuurlijk gaat niet altijd alles zoals we het willen en is het niet altijd even gemakkelijk, maar er is beweging, er is verandering, er is groei. Het is een goed moment om stil te staan bij de dingen die goed gaan, bij de plannen die je in werking hebt gezet en die nog groeiende zijn. Vertrouw op je eigen kracht en vertrouw op de kracht van het moment.

Boogschutter en Tweelingen

Deze Volle maan staat in het enthousiaste vuurteken Boogschutter. Hij wakkert je vuur aan, geeft je energie. Boogschutter is filosofisch, avontuurlijk, toekomstgericht en graag omringt door gelijkgestemden. De zon staat in het sociale luchtteken Tweelingen. Een leergierig en nieuwsgierig teken wat leeft in het moment.

Beide tekens willen hun kennis vergroten, hun dromen naleven en ervaringen op doen. De een in het moment, de ander met de focus op langere termijn.

Web van hoop en verlangen

Maar pas op!  Voor je het weet raak je, door je enthousiasme, je nieuwsgierigheid en leergierigheid, jezelf kwijt in een web van hoop en verlangen. Gebruik de kracht van deze Volle maan om bij jezelf te blijven, op je gevoel te vertrouwen en de verbinding met jezelf te behouden. Geef jezelf de kracht, de energie en de aandacht die je verdient. Open je hart voor jouw eigen waarheid en en blijf bij de belofte die je voor jezelf hebt gemaakt.

Versterk je basis, zorg dat je eigen anker binnen handbereik ligt.