Als de tijd er rijp voor is….

Het leven bestaat uit een cirkel van processen en veranderingen, uit groei en mogelijkheden. Ons leven is nu even stil gezet, er zijn andere regels opgesteld en we worden geacht deze te volgen. Ineens leven we een ander leven. We beseffen daardoor steeds meer hoe we ons eigen leven hadden ingedeeld, welke gewoontes we hadden aangeleerd, welke structuur we nodig dachten te hebben, welke verwachtingen we hebben gekweekt.

Aangezien we, als mens, niet meer het natuurlijke ritme van de natuur volgen, voelen we vaak dat de tijd of te langzaam of te vlug gaat. We maken zorgvuldig plannen, maar hebben geen grip op de tijd om deze te ontplooien. Of we komen in situaties terecht, waarvan we denken dat we er nog niet op voorbereid zijn. Vertragingen in onze plannen, in onze wensen leiden vaak tot teleurstelling. Als we het gevoel krijgen dat we te weinig tijd hebben, ontstaat er onrust. Als we tijd over hebben, missen we vaak de voldoening, de stress, de actie.

Maar het simpele feit is dat we precies zijn daar waar we op dat moment moeten zijn.

Ieder mens vervult zijn eigen doelen als de tijd er rijp voor is. En vaak loopt dat niet gelijk met onze plannen, wensen, doelen en tijd. Tijd is iets aards, iets wat de mens heeft gecreëerd om controle te krijgen over ons leven. Om ons leven zo efficiënt mogelijk in te delen. Maar vaak leidt tijd tot onrust, spanning en frustratie.  Want wat is tijd nu eigenlijk? Een dag is een dag, meer is er niet.

Op dit moment kunnen we ons eigenlijk nog geen voorstelling maken over de toekomst. Het universum kan plannen met je hebben die zelfs nog niet op jouw lijstje staan. Vertraging aan jouw eigen plannen geeft jou de mogelijkheid om je voor te bereiden voor alles wat nog komen gaat.

Maar het kan ook zijn dat je juist voelt dat er aan je getrokken wordt door het universum. Dat je voelt dat je voor het blok gezet wordt. Dat je keuzes moet maken die je eigenlijk nog niet wilt maken, keuzes waar je eigenlijk meer tijd voor nodig hebt of keuzes die buiten je comfortzone liggen. Het is vaak zo dat wat wij belangrijk denken te vinden, niet altijd echt belangrijk is. Maar dat er iets onder ligt wat veel belangrijker is. Jouw innerlijke stroom is waarschijnlijk anders dan de maatschappelijke stroming. Jouw innerlijke stroming kent geen tijd, maar is gebaseerd op de stroming in je leven, op ontwikkelingen op zowel mentaal, emotioneel als fysiek niveau. Dat kent geen tijd, het is er of het is er niet. Je kunt ervan uit gaan dat wat op je pad komt, het gene is wat op dat moment bij je hoort, dat je het aankan en dat je er aan toe bent. Er aan toe bent om met deze stroming mee te gaan en dat je klaar bent om naar een nieuwe situatie toe te groeien. Gaat de stroming iets te snel voor je, zorg er dan voor dat je bewust bent van waar je staat, waar je bent en dat deze stroming, deze bestemming voor jou bedoeld is. Het universum geeft je datgene wat je aankan en op het moment dat je er klaar voor bent, ook al ben jij er nog niet zeker van.

Laat alle kaders los waaraan je wilt voldoen, waaraan je moet voldoen.

Ben trots op het gene wat je al bereikt hebt en haal alles uit de situatie waarin je je nu bevindt. Stop met alles te willen verklaren, stop met redenen  te bedenken en stop met bevestigingen zoeken. Weet: je bent altijd daar waar je precies moet zijn. Het universum weet meer en doet meer met ons dan je denkt. Heb vertrouwen, je bent op het juiste pad.

Liefs Ellen