Neem
de regie
in handen

Coaching

Persoonlijke begeleiding: van acteur naar regisseur

Vermoeidheid, spanning of stress; het zijn belangrijke signalen van het lichaam. Of de klachten nu werk gerelateerd zijn of juist voortkomen uit een gebeurtenis in de privésituatie: de prestaties op het werk kunnen hieronder leiden, maar ook privé heeft het natuurlijk z’n weerslag als een medewerker niet goed in het vel zit. Als je de signalen systematisch negeert, ga je steeds verder over je grenzen heen. Het gevolg: spanningsblokkades of andere lichamelijke klachten, die zonder de juiste behandeling kunnen uitgroeien tot een burn-out.

Balans tussen verstand, gevoel en lichaam

Emoties, gedachten en intuïtie zijn verbonden met het fysieke lichaam. In onze haastige maatschappij zijn veel mensen die verbinding kwijtgeraakt, waardoor er klachten kunnen ontstaan. Vaak wordt dan een eerste stap gezet ‘met het hoofd’. Als coach ga ik een stapje verder en help ik om weer een goede balans te vinden tussen verstand, gevoel en lichaam. Ik kijk daarbij niet naar de mens van ‘buiten’, maar kijk ik naar de binnenkant. Zonder te oordelen: iedereen ervaart en beleeft gebeurtenissen immers op zijn eigen wijze.

Samen gaan we aan de slag, kijken we waar de klachten vandaan komen en werken we aan persoonlijke ontwikkeling en groei. Zo geef ik mijn cliënten meer inzicht in zichzelf, leer ik hen te luisteren naar hun gevoel en lichaam en de regie weer zelf in handen te nemen: van acteur naar regisseur!

Met een goede balans tussen gevoel en verstand:

  • heb je meer energie en kracht
  • sta je evenwichtiger en ontspannen in het leven,
  • kun je beter omgaan met prikkels en energieën om je heen en
  • ervaar je minder stress.

Heb jij of heeft iemand uit jouw team last van vermoeidheid, spanning of onverklaarbare angsten en lukt het maar niet om uit het dal te klimmen? Dan ga ik graag samen op zoek naar een methode die wel werkt, gericht op het terugbrengen van de balans en energie. Wanneer er al een traject loopt bij bijvoorbeeld een psycholoog, dan kan ik daar met mijn begeleiding op aansluiten. 

Geen mens is hetzelfde, geen coaching traject is hetzelfde. Na de intake doe ik graag een passend voorstel.