Laat talenten
en vaardigheden
tot hun recht komen

Trainingen en workshops

Elkaar èn jezelf beter leren kennen.

Een team is het meest effectief als er vertrouwen en saamhorigheid is. Dat lukt alleen als je elkaar, maar ook jezelf beter leert kennen. Wat zijn ieders talenten en krachten, waar liggen de grenzen, wat zijn de wederzijdse verwachtingen? Zijn er belemmerende overtuigingen, patronen en routines ingesleten die groei in de weg staan? Door tijdens een gezamenlijke training of workshop met deze thema’s aan de slag te gaan, creëer je een hecht team, waar alle individuele talenten en vaardigheden tot hun recht komen.

Een energiek team

Ieder mens straalt energie uit, maar neemt ook energie van de mensen in de omgeving op. Dit heeft niet alleen effect op de mens als individu, maar ook op de werkomgeving. In een training of workshop gaan we hiermee aan de slag. De rode draad is bewustwording: we kijken welke energie van jou is, waar je energie van krijgt en wat je energie kost. Hoe kun je negatieve energie veranderen in positieve energie? Welke invloed heeft de energie van een ander op jou en hoe zorg je ervoor dat de emoties van een ander niet ten koste gaan van jouw eigen energie?

De driehoek gedachten, emoties en lichaam komt uitgebreid aan de orde. Samen leren we ieders talenten, ambities maar ook ieders grenzen en verwachtingen kennen. Als je dat weet van elkaar, dan kun je hier de manier van onderlinge communicatie op aanpassen en de samenwerking verbeteren.

Maar we doen het jaren zo…

Binnen een goed werkend team is plaats voor vernieuwing. Patronen en routines zijn echter vaak zo ingesleten dat er niet meer wordt gekeken of het nog steeds wel de meest effectieve en prettige werkwijze is. Ook belemmerende overtuigingen kunnen groei in de weg staan. Door oefeningen, rollenspellen en groepsactiviteiten leren we dit los te laten.

Trainingen en workshops worden naar wens en op maat samen gesteld. Afhankelijk van de praktijksituatie kunnen bijvoorbeeld de volgende thema’s in de training verwerkt worden:

  • Zelfvertrouwen op de werkvloer
  • Persoonlijke groei en ontwikkeling
  • Omgaan met stress
  • Persoonlijke valkuilen of
  • Belemmerende overtuigingen
  • Loslaten ingesleten patronen en routines
  • Persoonlijk leiderschap
  • Balans tussen werk en privé

Meer weten? Neem contact op, ik doe je graag een vrijblijvend voorstel!