Chaos…

Het zijn voor velen van ons hectische weken. Er gebeurt ontzettend veel. Emoties komen los, uitersten komen aan het licht.  Ook de invloed van de volle maan speelt hierin een rol.

Klanten vertellen over de terugkeer van bepaalde emoties, blokkades. Blokkades die al zijn opgelost, zodat de energie vrij kon gaan stromen. Bang dat de blokkades weer terug zijn. Nee ze zijn niet terug, de energie is nooit weggeweest. Het is alleen vrijgemaakt, niet verstopt. Deze energie kan zichzelf dus ook weer laten zien, laten weten dat het er is. En dat is niet erg. Dat is juist mooi. Even weer een reminder om het te omarmen en niet weg te stoppen, maar juist om je te helpen. Om het een nieuwe richting te geven.

Vaak laten we het verleden achter ons, het is gebeurd, weg. Maar het verleden hoort bij jou. We duwen iets weg wat we niet willen, we focussen ons op wat we wel willen. Een ideaal beeld, een overtuiging.  Is er op dit moment veel chaos in je leven, dan zoek je waarschijnlijk rust. Je focust je op de rust die je nodig hebt, je gaat de rust zoeken in jouw overtuiging van wat rust inhoudt.  Je gaat een beeld creëren, wat misschien niet haalbaar is en ver buiten je bereik. Zo kom je in gevecht met je chaos, want die wil je niet en probeer je opzij te zetten. Er ontstaat een scheidingslijn tussen wat je wilt en wat je voelt-ervaart. Deze scheidingslijn is je bewustzijn. Hoe langer je vecht en zoekt hoe breder deze lijn wordt. Het verandert eerst in een sloot, die je nog makkelijk kunt oversteken. Dan verandert het in een eenbaansweg, die ook nog te doen is. En voor je het weet is het een drukke vierbaans snelweg die je moet oversteken om van het een, chaos, naar het ander, rust, te komen. Een oversteek met risico voor eigen leven.

Zoek het niet buiten je, maar zoek het in de situatie waarin je zit. Zie chaos als een storm, een tornado. In deze storm zit een kern en die kern is stil en heerlijk rustig. Dus zit je in chaos, stop met vechten en ga dan in de kern staan. Zo zit de chaos om je heen, maar blijf jij in je kern, in je energie, in je rust. Ga je naast of voor de chaos staan dan is het moeilijk en een lastig gevecht om in de kern van de storm, de rust, te komen.

Dus creëer geen kloof, maar graaf een slootje. Hang je hangmat niet in de ideale tuin, maar in een weiland vol onkruid. Dualiteit hoort in het leven. Het laat je de mooie aspecten van het leven zien. Het is soms moeilijk, dat weet ik. Maar onthoud: jij bent de kern.