Muziek

Ik houd van veel verschillende soorten muziek. Het is maar net wat ik nodig heb of kan gebruiken. Van het ene liedje wordt ik vrolijk, een ander liedje brengt juist ontspanning. Weer een ander liedje verwoord precies mijn gevoelens op dat moment. En het is niet zozeer de tekst die mij aanspreekt. Het zijn de klanken, de trilling. Dat is hetgene wat bij mij binnenkomt, iets doet met mijn emoties.

De trillingen in muziek hebben veel meer invloed op ons leven en lichaam dan wij in eerste instantie denken.

Muziek brengt ons in bepaalde stemmingen. Het kan ons vrolijk maken, verdrietig, ontspannen, etc. Muziek raakt ons op verschillende niveaus in ons onderbewustzijn. Muziek heeft een sterk genezende werking, zowel op fysiek, emotioneel als mentaal niveau. Muziek dringt diep door tot op celniveau. De trillingen maken blokkades los en laat onze energie weer stromen.

Hoe fijn is het niet om af en toe muziek super hard te zetten, zodat de klanken, de tonen, de trillingen alles bij je losmaken…om heerlijk mee te zingen…mee te brullen…. Of juist een zacht muziekje om je te ontspannen, mee te laten nemen door de klanken, de melodie, alsof je heerlijk in de zon, in een bootje dobbert midden op zee…

Muziek is meer dan een liedje wat jou aanspreekt. Muziek is een taal, een trilling. Het stemt ons af op het universum. Muziek vind je dan ook terug in alle culturen. Muziek verbindt ons. Ons gevoel voor muziek, de aantrekkingskracht van muziek toont aan dat er muziek is in het diepste van ons wezen.

Lage muziektonen doen ons aarden, zetten jou en mij even stil en brengen ons weer in verbinding met onze voorouders. Hoge muziektonen openen ons hart, creëren ruimte voor onze ziel en nemen ons mee naar een hoger bewustzijnsniveau.

Hoe hoger je trillingsfrequentie, hoe meer je vanuit je hart leeft, hoe meer je verbonden bent met jezelf, je gevoel en intuïtie.

Vandaag heb ik mezelf een heerlijke klankschaalsessie cadeau gegeven bij Irene van Klankschaalontspanning (www.klankschaalontspanning.nl) Ik liet me meevoeren door de hoge en lage klanken. Klanken voor ontspanning en energie op een dieper niveau. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen. In een klankschaalsessie voel je wat muziek met je doet, het zijn de pure klanken van het universum waarmee je je verbindt: berusting, overgave, ontspanning, loslaten, toelaten en ontvangen.

 Liefs Ellen.