Q van Quotes

Quotes, je ziet en vindt ze overal…op social media, op T-shirts, in kranten en tijdschriften, in presentaties, etc. Quotes zijn korte teksten, makkelijk te lezen en te onthouden. Quotes zijn er om je te stimuleren, motiveren en prikkelen zowel je bewustzijn als je onderbewustzijn. Quotes kunnen je raken, zetten je aan het denken, spiegelen en geven je soms net dat duwtje in de rug dat je op dat moment nodig hebt. Quotes geven een bevestiging, creëren hoop en vertrouwen. Een moment van stil staan en reflectie.

Quotes geven je een ander perspectief, prikkelen je om “out of the box” te denken en helpen je om je eigen waarden weer te herinneren.

Mini-coachingsessie

Een quote is eigenlijk een citaat van iets wat iemand gezegd heeft. Een weergave van een wijze les. Je kunt het zien als een mini-coachingsessie. Quotes zijn er in alle talen, in alle vormen en maten. Van bekende en onbekende mensen. Er zijn inspirerende quotes, positieve, motiverende, grappige, in alle categorieën is er wel eentje te vinden.

Toeval

Ik houd van quotes. Vooral de quotes die per “toeval” op mijn pad komen, ze hebben iets magisch in zich. Ze voelen soms ook als een affirmatie, al is dat niet hetzelfde. Ook kan een quote aanvoelen als een spreuk of een gezegde. De een blijft lang in gedachten bij je hangen, zijn makkelijk te onthouden, een andere weet je na 5 minuten al niet meer.

Diepere betekenis

Het beste is om even stil te staan bij de quote die je leest. Lees de quote een paar keer en denk er vervolgens over na. Bedenk wat voor jou de diepere betekenis is van de quote die je op dat moment leest. Een quote inspireert pas echt als je er iets mee gaat doen, als je ernaar gaat handelen.

Social media

Iedere maandag post ik ook een quote op social media, zowel op Facebook als op Instagram, een moment om even stil te staan voordat je aan je, vaak drukke, week begint.

Voor vandaag heb ik drie quotes uitgekozen:

🌿“Whatever the present moment contains, accept is as if you had chosen it.”

🌿“Silence is sometimes the best answer.”

🌿“Anyone who has never made a mistake, has never tried anything new.”

Welke quote spreekt jou vandaag het meeste aan?

Liefs Ellen