Volle maan 13 juli 2022

Supermaan

Veel mensen worden onrustig en slapen slecht bij Volle maan. En dat kan. Dat Volle maan invloed op ons heeft is een ding wat zeker is. Ikzelf slaap altijd juist goed bij Volle maan. Ik word ook altijd blij als ik haar zie staan aan de donkere hemel. Een gevoel van thuiskomen, gedragen worden, geborgenheid en geliefd zijn. Ze is zo ver weg en tegelijk ook weer zo dichtbij. Deze keer zelfs erg dichtbij. Het is weer Supermaan en deze keer staat ze in het serieuze teken Steenbok. En Steenbok wil graag nuttig zijn. Maar wanneer ben je nuttig en dan bedoel ik: echt nuttig?

Nuttig zijn

Het is een thema dat vorige week veel voorbijkwam binnen mijn praktijk. Thema’s als: “soms help je iemand meer door niet te helpen”, “niet-weten is ook weten”. Vaak willen we nuttig zijn om gezien te worden, in beeld te blijven. Een vorm van zoeken naar bevestiging en waardering. Maar zijn we op die manier wel echt nuttig bezig of is het meer een handeling vanuit verplichtingen of loyaliteit? Behulpzaamheid is een krachtige eigenschap, maar kan ook heel goed je eigen valkuil zijn. Ben je nuttig voor de ander of wil je nuttig zijn voor jezelf? Het is maar een vraag, een duidelijk antwoord is er niet.

Oude patronen loslaten

Volle maan is een mooi moment om hier eens bij stil te staan: Wat is jouw manier van nuttig zijn? Blijf niet in oude patronen vastzitten. Het is tijd om deze los te laten en nieuwe gewoontes aan te leren. Alles is aan verandering toe, ook jij. Sta open voor dat wat gaat komen. Voor het onbekende wat eigenlijk helemaal niet onbekend is. Deze maan staat ook in het teken van rust nemen en opladen.

Zomerseizoen

We zitten midden in het zomerseizoen. Vroeger stond deze tijd van het jaar voor een periode van uitrusten, voordat het drukke oogstseizoen begon. Gebruik deze rustperiode ook zoals men vroeger deed. Gebruik de warmte van de zon voor jezelf om te genieten, om te ontspannen, om bepaalde dingen helder te krijgen.

Licht geeft energie, licht geeft ruimte, licht laat jou stralen, straal je met mij mee? ❤