Volle maan 6 april 2023

Vraag jij je ook weleens af in wat voor wereld we leven? Een wereld waarin zoveel gebeurt, waarin zoveel niet te begrijpen is, niet te behappen, zowel in verstand als in gevoel. Hoe kunnen we tot adem komen, als je het een hebt verwerkt, en het volgende alweer klaar staat. Hoe vaak horen of gebruiken we niet de woorden: Straks, als, maar, toen, wanneer, ooit….

Je kunt het gevoel hebben dat het lijkt alsof je steeds weer dezelfde ervaringen hebt. Je kunt je dan teleurgesteld of gefrustreerd voelen, omdat het lijkt alsof je niet vooruitkomt. Maar wat lijkt hoeft niet zo te zijn. Laat deze overtuigingen, die vanuit het verleden zijn ontstaan en er nu niet meer toe doen, los. En sta open voor nieuwe ervaringen die overeenstemmen met wat je in dit leven wilt.

Volle maan

Het is weer Volle maan en deze volle maan past er perfect bij. De balans tussen jij en wij, tussen ik en de rest, tussen binnen en buiten, tussen chaos en harmonie, tussen strijd en overgave, tussen doorzetten en geduld.

Deze Volle maan staat tevens voor kracht, zelfkennis en zelfstandigheid. Net zoals de natuur nu ontwaakt, biedt deze tijd van het jaar ons de kans om onszelf te vernieuwen en onze innerlijke kracht te ontdekken.

Weegschaal en Ram

De maan staat in Weegschaal, de zon in Ram. Weegschaal zoekt balans, toont begrip voor anderen, Ram gaat voor avontuur, onafhankelijkheid en laat zich niet tegenhouden. We leven in een wereld van 1 + 1 = 3 Altijd meer, altijd beter, altijd anders, altijd verder. Maar waar ben jij in het verhaal? In het verhaal van je eigen leven. Als je een boek zou schrijven, waar zou het dan over gaan?

Contact met anderen

Nu het Lente is, zoeken we weer meer het contact op met anderen, zoeken we verbinding, willen we juist weer meer gezien en gehoord worden. Maar het is niet altijd mogelijk om iedereen tevreden te stellen en te houden. Het moet vooral niet ten koste gaan van jezelf. Het gaat om de balans tussen deze twee tekens. Het gaat om het gebied tussen zwart en wit, tussen wilskracht en kwetsbaar durven te zijn. Het gaat om het evenwicht te vinden tussen jouw eigen behoeftes en die van de ander.

Wees vooral jezelf en laat je beslissingen niet afhangen van wat een ander denkt of doet. Door echt jezelf te zijn, kun je er ook echt zijn voor de anderen om je heen.

Het is tijd om jezelf vrij te maken en je eigen kracht weer te vinden.

Kijk eens eerlijk en open naar jezelf en naar de mensen om je heen. Welke mensen hebben echt een plekje in je hart gekregen, wie geven jou energie zonder er iets voor terug te vragen. En welke mensen om je heen zijn er alleen maar omdat ze er zijn, vanuit loyaliteit, vanuit verleden, vanuit reden en/of overtuiging. Bij welke personen moet jij je verdedigen of overtuigen om jezelf te kunnen zijn en bij wie gaat het vanzelf, zonder oordeel of tegenprestatie. Deze Volle maan vraagt je om je relaties eerlijk en open te onderzoeken.