Aarden-Gronden

Je zit te veel in je hoofd, je bent moe of onrustig…. En iemand zegt dan tegen jou: “Je moet gewoon even aarden/gronden.” Makkelijker gezegd dan gedaan. Want wat is aarden/gronden nu eigenlijk?

Aarden/gronden is feitelijk contact hebben met de aarde. Of te wel…beide benen op de grond. De focus verleggen van je verstand naar je gevoel. Maar Aarden is niet alleen ervoor zorgen dat je voeten op de grond staan, dat je lichaam is verbonden met de aarde.

Nee, Aarden is ook dat je contact hebt met je innerlijke kracht. Dat je lichaam èn ziel verbonden zijn met de aarde.

Iedereen heeft baat bij Aarden/Gronden. Verbinding met de aarde zorgt voor een goede toevoer en afvoer van je energie. Dat zorgt er weer voor dat je meer in je eigen kracht komt te staan, het vergroot je zelfvertrouwen, stabiliteit en rust. Aarden haalt je meer in het hier en nu. Het zorgt ervoor dat je beter in contact staat met je innerlijke zelf.

Maar hoe doe je dat dan?

Op internet staan allerlei oefeningen die ervoor zorgen dat je beter geaard bent. De een praktischer dan de ander. Het gaat erom die oefening te vinden die bij jou past, die voor jou goed voelt. Maar ook dan ben je er nog niet. Het gaat om lichaam èn ziel. Een blokkade in je innerlijk kind of een blokkade in je bekken kunnen jou tegen houden om goed te kunnen aarden.

Dus heb jij het gevoel dat jouw aardingsoefeningen niet werken….

Kom dan langs voor een consult. We gaan samen kijken wat jij nodig hebt om goed te kunnen Aarden. Ik kijk zowel naar het fysieke Aarden als het innerlijk Aarden. We gaan kijken wat jouw energiestroming blokkeert en wat getransformeerd mag worden. Tevens krijg je oefeningen mee die bij jou passen.

Houdt de komende tijd mijn FB pagina in de gaten voor praktische tips om goed te kunnen aarden.