Behoud je vakantiegevoel!

Sommigen zijn net terug van vakantie, voor anderen moet de vakantie nog beginnen.

Vakantie….iedereen kijkt ernaar uit. Eindelijk rust en tijd om leuke dingen te gaan doen, te bezichtigen. Genieten van de zon, van je partner, van je gezin. Geen moeten, verplichtingen of een wekker die ’s ochtends vroeg af gaat. Maar voordat je het in de gaten hebt….is de vakantie al weer voorbij. En vind je het moeilijk om weer naar je werk te gaan, de verplichtingen weer op te pakken en aan de hand van de  wekker wakker te worden. En voordat je het weet ben je alweer aan vakantie toe…

Laat jezelf niet afhankelijk zijn van je vakantieperiodes. Als je alle klusjes in je vakantie plant, heb je nog geen tijd om te genieten, te rusten, te ontspannen. De vakantie bied je de mogelijkheid weer om volledig in contact met jezelf te zijn. Om te reflecteren: Wie ben je, wat voel je en wat heb je nodig? Wat geeft jouw energie en wat kost energie. Waar ben je tevreden over en wat kan er beter? Vaak creëren we goede voornemens in de vakantieperiode, omdat je dan pas voelt wat je echt nodig hebt, wat je mist en waar je van geniet. Bijvoorbeeld minder overwerken, gaan sporten, meer tijd voor de kinderen vrijmaken, etc.

Hoe zorg je er nu voor dat je deze “goede voornemens” ook daadwerkelijk uitvoert. Want voordat je het weet zit je weer in je dagelijkse routine en komt het er niet van om een verandering door te voeren.

Neem ten eerste de energie van de vakantie mee in je dagelijkse leven. Zorg ervoor dat je deze niet achterlaat in Frankrijk, Spanje, Oostenrijk of waar dan ook. Geef jezelf de tijd om te acclimatiseren. Even een paar dagen vrij tussen terugkomen van vakantie en gaan werken. Zet al je vakantiefoto’s meteen op de computer en kijk ze op je gemak door. Geniet hier van de energie die je daar hebt opgedaan. Zet voor jezelf ook weer alles op een rijtje: Welke energie wil je vasthouden, wat zijn je voornemens en hoe reëel zijn deze? Welke liggen bij jezelf en kan je meteen uitvoeren/doorvoeren en bij welke ben je afhankelijk van anderen en heb je een plan nodig.

Plan, in de weken na je vakantie, iets leuks in: een etentje, een bioscoop, een terrasje pakken met vrienden en/of vriendinnen. Zo behoud je je vrije gevoel. Maak een mooi vakantie fotoboek, zodat de energie binnen handbereik is. Zodat je het makkelijk weer kunt voelen, zodat het weer kan stromen.

Ben de komende week een schildpad.

Een schildpad heeft zijn schild altijd bij zich. Hij kan zich terugtrekken in zijn schild of hij kan op stap gaan met zijn schild. Ook jij hebt een schild: zie het als een energetisch veld om je heen of gebruik  je lichaam hiervoor.

Jouw schild is vanbinnen volgeplakt met vakantiefoto’s. Foto’s van de plekken waar je genoot van de omgeving, van de rust, van het plezier, van de ruimte die je voelde in jezelf en om je heen. Die energie is aanwezig in dat schild.

Dus net zoals een schildpad trek je je even terug in je schild, in jezelf en voel je weer de positieve energie van je vakantie. Je ademt de energie rustig  in en uit en daarna kom je weer uit je schild in de realiteit, maar nu met de energie. Je zult merken dat je blik anders is, dat je meer ontspannen bent, rustiger, meer geaard en meer geconcentreerd.

Ik zal elke week op facebook een korte meditatie/affirmatie posten om het vakantiegevoel te behouden en je routine, stress, verplichtingen te onderbreken.

 

Liefs Ellen