De magie van het donker

We staan aan het begin van een donkere periode vol mooie en magische momenten. Een donkere periode waarin het licht meer gewaardeerd wordt, gezien wordt, niet meer als vanzelfsprekend wordt genomen, waarin het mag stralen, mag dansen, er mag zijn in haar volle puurheid, haar pure licht.

Volle Maan met Maansverduistering

De klok wordt dit weekend, tijdens Volle maan, een uur teruggezet. Een Volle maan met Maansverduistering, die zorgt voor een keerpunt in ons leven. Het is de start van de winterperiode, een rustperiode, een bezinningsperiode, maar ook een periode van dankbaarheid, voor wie je bent, waar je staat en waar je vandaan komt.

Samhain

Dinsdag 31 oktober is het SAMHAIN , het Keltische jaarfeest wat de overgang viert van licht naar donker. Vroeger kon men alleen de seizoenen zomer en winter, het licht en het donker. Voor de Kelten ontstond alles uit het donker. Donker is zowel de dood als wedergeboorte. De start van de winter, is de start van een nieuw jaar.

🎃Het is een mooie tijd om na te gaan wie je echt van binnen bent, waar jouw oorsprong ligt, met wie jij je verbonden voelt en waar jouw normen en waarden op zijn gebaseerd.

Overige feesten…

Na SAMHAIN 🎃vieren we op 1 en 2 november DIA DE LOS MUERTOS 🪕. Een feest met veel dans, muziek en gezelligheid. Op 13 december vieren we het sprookjesachtige feest SANKTA LUCIA 🕯 en starten we met de voorbereidingen voor YULE 🎄(kerstmis) wat oorspronkelijk gevierd wordt op 21 december, waarna de magische 12 HEILIGE NACHTEN ✨volgen. Een periode waarin de tijd even stil staat. Hierna worden de dagen weer langer, lichter en kunnen we uitkijken naar de IMBOLC 🌸, het feest wat de komst van de Lente viert. ❤