Volle maan met maansverduistering

Zaterdag 28 oktober 22:23

Met de Volle maan van vandaag, waarbij we vannacht de klok een uur terugzetten, staan we aan het begin van een voelbare, zichtbare en tastbare donkere periode. Het is de Jachtmaan en deze valt net voor het Keltische jaarfeest Samhain. Deze bijzondere maan heeft als thema Transformatie. De Jachtmaan kondigde vroeger de periode van de jacht aan. Dit was nodig voor de winter die eraan kwam. Van huiden werden warme kleding gemaakt, van botten gereedschap en het vlees was belangrijk voedsel. Deze vorm van jacht kennen we nu helaas niet meer. Nu is er voldoende voorraad en lopen we een winkel binnen als we iets nodig hebben.

Jachtmaan

Maar de Jachtmaan heeft met haar bijzondere energie nog steeds een doel. Ze vraagt je nu om op zoektocht te gaan om antwoorden te vinden. Vraag jezelf eens af of je het juiste pad bewandelt, wat de rode draad in jouw leven is en hoe je toekomst eruit zal zien. Zijn er bepaalde situaties die steeds weer op je pad komen, maar die je misschien helemaal niet wilt of durft aan te gaan?

Maansverduistering

Tijdens deze Volle maan vindt er een maansverduistering plaats die zowel op onbewust als bewust niveau zorgt voor de nodige veranderingen. Het is tijd om de diepte in te duiken, het onbekende te omarmen en jezelf af te vragen: Wat heb ik nu echt nodig?

Stier en Schorpioen

De maan staat in het aardse teken Stier, de zon in het waterteken Schorpioen. Stier is nuchter, praktisch en houdt niet van veranderingen. Ze is een echte verzamelaar en kan moeilijk loslaten. Ze houdt van overzicht, rust, financiële zekerheid en veiligheid en houdt zich vast aan haar eigen normen en waarden. Schorpioen is een intens teken, mysterieus en duikt graag het onbekende in. Ze houdt van veranderingen, vernieuwing en diepgang, maar laat mensen niet snel dichtbij komen. Daar waar Stier eerst goed nadenkt voordat ze iets doet, is Schorpioen juist impulsief en leert van doen en ervaren.

Rust in de chaos

De sluier tussen de werelden in onszelf en om ons heen worden dunner. Durf naar jezelf te kijken en je eigen licht en donkerte te herkennen en erkennen. Omarm wat ertussenin verborgen ligt, je zult jezelf nog verrassen!

Volg je hart en vertrouw op je intuïtie. Er is altijd rust te vinden in deze wereld van chaos.