Durf jij je dromen te volgen?

Durf jij je dromen te volgen?

Een doodgewone vraag die ik lees op het labeltje van het theezakje wat ik net heb gekozen.

Gedachten, herinneringen, vragen en antwoorden, alles schiet door mijn hoofd. Dit kaartje doet mij meer dan ik had verwacht. Durf ik mijn dromen te volgen?

In gedachten loop ik al mijn dromen na, vanaf toen ik een klein meisje was tot aan waar ik nu sta. Als ik nu zo terug kijk naar mijn leven kan ik je zeggen dat ik mijn dromen heb gevolgd en dat mijn dromen zijn uitgekomen.

Iets doen en iets willen of iets voelen en iets beleven zijn voor mij twee verschillende dingen.

Een droom van dromen of een droom van wens of een doel…belangrijk is: wat is de onderliggende boodschap van je droom?

Als klein meisje wilde ik altijd kapster worden. Ik volgde deze droom en knipte alle haren van alle poppen af die ik maar had, geen barbiepop of andere pop was meer veilig voor mij. Een make-up pop van toen der tijd waarbij je de haren steeds langer kon maken, hield het ook niet lang vol. Ik heb een aantal poppen bewaard. Geweldig om terug te zien en de herinneringen op te halen. Later op de middelbare school moest je kiezen welke richting je op wilt gaan. Kapster worden was mijn droom niet meer. Ik was goed in leren en wilde daar anderen graag in helpen. Lerares misschien…Nee na een studentenuitwisseling in Frankrijk en een tussenjaar als au-pair in Duitsland wist ik het zeker: Mijn droom was wonen en werken in het buitenland met en onder de mensen: toerisme bood mij vele mogelijkheden en kansen. Werken met volwassen en kinderen. Mijn creativiteit kwam tot zijn recht in het organiseren van activiteiten, mijn behulpzaamheid en toegankelijkheid als hostess of gids en ik sprak verschillende talen vloeiend. Ik volgde mijn droom: Al mijn stages en vakantiewerk vonden plaats in het buitenland. Mijn ouders wisten niet beter dat ze mij “kwijt” waren aan het buitenland. Aan het einde van mijn opleiding kwam ik echter voor een keuze te staan: kiezen voor de liefde of het toerisme in het buitenland. Al mijn belevingen in het buitenland hadden me al gebracht wat ik zocht: vrijheid, zelfstandigheid, mezelf zijn, genieten, leven. Ik koos voor de liefde en bleef in Nederland. Samen trokken we in onze vakanties erop uit en hebben we prachtige reizen gemaakt.  We hebben genoten en genieten er nog steeds van. Wonen in het buitenland was niet meer mijn droom. Deze droom was voor mij vervuld, veranderde en kreeg een andere richting, ik ging werken bij de Rabobank. Ik heb daar met liefde en plezier 16 jaar gewerkt. Totdat het pad van de Rabobank niet meer overeenkwam met mijn pad van bestemming. De balans was weg. Terug naar mijn gevoel, terug naar mijn droom, terug naar mijn passie: vrijheid, mensen helpen, motiveren en creativiteit. Mijn droom lag niet in het buitenland, bij de Rabobank of waar dan ook, het ligt diep in mij. Mijn droom is mijn passie te kunnen doen, om dicht bij mezelf te blijven en er toch voor anderen kunnen zijn. Mijn droom is mijn passie, mijn passie is mijn droom. Dromen is voor mij je gevoel volgen, ervaringen opdoen, je les eruit halen. Dromen doen we altijd, dromen veranderen met je mee zoals het leven continue veranderd, het perfecte plaatje bestaat niet, het is een gevoel, een beleving.

Dus zijn mijn dromen uitgekomen? Heb ik mijn dromen gevolgd?

Het antwoord is JA: Ik heb mijn dromen gevolgd: ik heb mijn eigen praktijk, ik help anderen, ik geef les en werk met volwassen en kinderen. Ik heb mijn gezin met twee prachtige kinderen, waar ik veel van mezelf in terug zie. Niet altijd even makkelijk, maar wel dankbaar om een stukje uit mijn leven nog een keer mee te maken en het te beleven vanuit een ander perspectief.

Ik heb veel beleefd en ervaren. Alle puzzelstukjes vallen op zijn plek. Ik leef en ik leef mijn dromen…

Wie had ooit kunnen denken, durven dromen dat ik sta waar ik nu sta, dat ik ben wie ik nu ben. Mijn dromen zijn uitgekomen, door ze te volgen. Een wereldreis met een prachtige eindbestemming: thuis zijn.

Ik had het ooit gedroomd, maar nooit verwacht dat het uit zou komen….

Ben ik nu klaar met dromen?

Wel NEE. Ik heb nog een droom en zie deze helder voor me. Ook deze droom zal ik volgen omdat ik er in geloof en op vertrouw.

Leef en volg je dromen….

Liefs Ellen