Volle maan van Wijsheid en Eenheid

Volle Maan van 2 september 2020

Het is weer Volle Maan! Het blijft voor mij magisch, iedere keer weer. 

Er zijn 13 Volle Manen in een jaar, ongeveer één per maand. De cyclus van de maan en de cyclus van de natuur zijn sterk verbonden met elkaar. Zo heeft elke Volle Maan zijn eigen thema en unieke energie wat weer terug te vinden is in de natuur. Deze verbondenheid zorgt voor kracht, eenheid en geborgenheid.

Waarom heeft de Volle Maan zoveel invloed op ons?

De maan is sterk verbonden met het water op aarde. Ook wij, als mens, bestaan uit water. Daarom heeft vooral de Volle Maan met zijn aantrekkingskracht veel invloed op onze emoties, onze gedachten en ons fysieke lichaam. Alles wat diep in jou verborgen ligt wordt naar het licht gebracht. De maan staat voor vrouwelijke energie. Vrouwelijke energie staat weer voor onze innerlijke kracht en intuïtie. Onze innerlijke kracht heeft weer alles te maken met ons ZIJN, er mogen zijn, er kunnen zijn, er willen zijn, oftewel: er ZIJN in alles wat je bent, zowel je positieve als minder positieve eigenschappen.

De dualiteit in jou, is jouw balans.

De Volle maan van 2 september.

Deze Volle Maan van september is de maan van het Weerlicht en staat voor Wijsheid en Eenheid in jezelf. Deze Volle Maan is er om de eenheid, verbondenheid en synchroniciteit in onszelf te herstellen. Sta even stil en ben je bewust van het hier en nu: voel en neem waar. Voel of er voldoende geborgenheid, veiligheid, liefde en vertrouwen is waar je nu staat, waar je nu bent. Het is namelijk nu het ideale moment om te werken aan jezelf, je innerlijk, je IK. Vergeef jezelf en anderen bij deze Volle Maan. Wanneer je toelaat en loslaat, creëer je ruimte voor dankbaarheid en liefde.

Neem rond deze Volle Maan tijd voor jezelf en voel wat er naar boven komt als je terugkijkt naar afgelopen jaar. Wees dankbaar voor de lessen die je hebt mogen beleven en ervaren, vergeef jezelf voor de weerstand die het in je bracht. Kijk naar de samenhang van alle losse dingen waar het leven uit bestaat, niets staat alleen op zichzelf, maar is altijd verbonden met het groter geheel en kan niet zonder het grote geheel bestaan.

Fijne Volle maan!

Geniet van je eigen (innerlijke) wijsheid, of misschien wel je eigenwijsheid! 😊

Liefs Ellen