H van HERINNERINGEN

Bewustzijns ABC

Herinneringen, een kostbaar iets, soms zelfs kostbaarder dan je beseft. “Verzamel liever herinneringen dan materiële zaken” Het is een quote die ik lang geleden ergens tegenkwam en die is blijven “hangen”. Omdat het precies is, zoals het is. Herinneringen zijn waardevol en niet vervangbaar. Mooie herinneringen zijn om te koesteren. Ze geven je energie, rust en vertrouwen.

Emotie, geur en geluid

Herinneringen maak je in het Hier en Nu. Vaak zie je ze later pas als waardevolle momenten, momenten waar je graag weer aan denkt, zelfs mist. Materiële zaken zijn vervangbaar en kunnen kapotgaan. Herinneringen zitten vol energie: ze bevatten emoties, geur en geluid. Herinneringen zijn helend en geven kracht. Herinneringen zijn blijvend, al kleuren we ze, met de tijd, wel in.

Maar natuurlijk zijn er ook herinneringen die je liever niet meer wilt herinneren. Herinneringen van pijn, verdriet, angst. Herinneringen die je hebt weggestopt en altijd weer terugkomen. Herinneringen die nog geheeld mogen worden, herinneringen waar je nog iets mee mag doen.

Boodschap

Herinneringen hebben een doel. Iedere herinnering heeft een waardevolle boodschap.

“Wat je in je hart bewaart, raak je nooit meer kwijt”