IK ben IK

IK ben IK!

En jij? Wie ben jij?
Blijf bij jezelf, ben jezelf! Wordt geen kopie van een ander. Anderen zijn er genoeg, er is er maar één zoals jij! Ga jezelf niet vergelijken met anderen, dan doe je jezelf te kort. Ga jezelf niet verdedigen naar anderen, je hoeft jezelf niet te verantwoorden om jezelf te zijn. Ga een ander ook niet overtuigen, ze hoeven niet te worden zoals jij…

Zoveel mensen hebben het over “die ander”. Wat ze doen, hoe ze het doen, etc. Emoties als jaloezie, boosheid, verdriet spelen een rol. De ander heeft het beter, kan het beter, is wellicht perfect? Nee, perfectie bestaat niet. Niet iedereen kan alles uitmuntend doen. Iedereen draagt een rugzakje met zich mee, alleen zie je dat niet altijd. Iedereen heeft wel iets wat hij/zij beter zou willen kunnen, doen etc. Wees blij met je eigen kwaliteiten. Wees jezelf! En als je iets niet kan, laat dat dan over aan een ander.

IK ben IK! En jij? Wie ben jij?
Ben jezelf….ben een IK!

Liefs Ellen