Volle maan

De een krijgt er energie van, een ander wordt er juist onrustig van en slaapt daardoor slecht. Bij volle maan gaat het niet alleen om de dag/nacht zelf. De volle maan heeft invloed op ons in een periode van 5 dagen: twee dagen ervoor, de dag zelf en twee dagen erna.
 
De maan is verbonden met onze vrouwelijke energie. En de vrouwelijke energie hebben we nodig om te mogen zijn wie we zijn. Vrouwelijke energie zorgt voor het innerlijk, je gevoel. De zon daar in tegen is verbonden met onze mannelijke energie. Mannelijke energie is weer verbonden met ons verstand. De stand van de zon en de maan (en andere planeten) beïnvloeden de wisselwerking tussen mannelijke en vrouwelijke energie die we op aarde kunnen ervaren. Tijdens de volle maan staan de maan en de zon recht tegenover elkaar.
 
De volle maan heeft vele voordelen:
– veel energie
– maakt je krachtig
– open verbinding met je hogere zelf
– dieper contact met je innerlijk: wie ben je echt?
– zorgt voor actie, creëren: wat wil je echt bereiken?
 
Slaap je juist slecht met de volle maan?
Ben eens bewust van de volle maan. Niet als negatief, omdat je niet kunt slapen. Maar juist als positief: de maan wilt je iets geven. Sta open en ontvang! Je gevoel krijgt nu de nodige ruimte om te kunnen creëren. Laat je niet beperken door je verstand. Het is juist het gevecht tussen verstand en gevoel wat de nodige onrust brengt. Nu met volle maan heb je de mogelijkheid om ze weer met elkaar te verbinden, om ze in balans te brengen. Laat je verstand verwoorden wat je gevoel wilt zeggen.
 
En vergeet niet: Gebruik de volle maan ook voor je edelstenen!
Ze worden zowel gereinigd als opgeladen!
 
Liefs Ellen