Jachtmaan 09 oktober

Jachtmaan

De Volle maan van oktober is de Jachtmaan. Vroeger moest men zich voorbereiden op de winter die zou komen. Het was nodig om op jacht te gaan om de wintervoorraad aan te vullen met wat er nog in de natuur te vinden was. Nu kennen we dat niet meer. We leven nu in een tijdperk van overvloed, vanuit je luie stoel is alles te bestellen via het internet en het wordt ook nog netjes thuisgebracht. Waar is die tijd gebleven dat je nog moeite voor iets moest doen? 

Uitersten

We leven momenteel in een wereld van uitersten. We racen van het een, naar het ander. De zomer gaf misschien nog een momentje van rust en ruimte, maar de energie van de buitenwereld, de omgeving, de maatschappij is momenteel erg drukkend aanwezig. Er wordt veel van je verwacht, zelfs verlangd. De druk is hoog. Iedereen probeert zijn best te doen, flexibel te zijn, probeert te overleven, er iets van te maken.

Transformatie

Het thema van deze Volle maan is Transformatie. Het is een proces waar we eigenlijk al een hele tijd in zitten: Transformatie in bewustwording: Bewust zijn van het moment, genieten van het moment. Bewust zijn van je eigen normen en waarden, bewust zijn van je kwaliteiten en tekortkomingen. Bewust zijn van je leven, van je prioriteiten. Het is niks nieuws wat ik vertel. We worden zelfs misschien wel een beetje te bewust. Op zoek naar een vorm van controle, bevestiging, houvast. Bewustzijn is meer dan dat. Het leven is continue in beweging kent, pieken en dalen. Van het een, komt het ander.

Pieken en dalen

De cyclus van de maan kent ook haar eigen pieken en dalen oftewel haar toenemende energie en haar afnemende energie. Waarbij Nieuwe maan en Volle maan steeds de keerpunten in energie zijn. Bij Volle maan is haar energie het hoogst, daarna neemt deze af tot Donkere maan. En bij Nieuwe maan komen we weer in een opwaartse energie terecht tot Volle maan.

Ram en Weegschaal

De maan staat nu het teken van Ram, zon in Weegschaal. Ram is het eerste teken van de dierenriem en heeft een erg vurig, impulsief, energiek karakter. Weegschaal is meer bedachtzaam en houdt van harmonie en balans. Misschien ervaar je nu een boost van energie. Geef deze energie niet meteen weg, stop het niet meteen in allerlei activiteiten. Zorg met deze energie eerst goed voor jezelf, geef jezelf wat reserve voor de tijd die nog gaat komen.

Laat je niet leiden door wat er gebeurt in de buitenwereld, maar door je innerlijke kracht.