HERFST EN WATER

Herfst en Water

De herfst is verbonden met het element Water. Ik stond er even niet meer bij stil. Ik vind de Herfst sowieso een erg fijn seizoen. Terwijl alles tot stilstand komt, kom ik juist tot bloei. Eigenlijk ervaar ik dus het tegenovergestelde van wat het seizoen inhoudt. Toch ook weer niet. De Herfst is sterk verbonden met de Lente, net zoals de Zomer en de Winter een mooie verbinding hebben. Zowel in de Herfst als in de Lente vindt er een equinox plaats, wat betekent dat de zon loodrecht boven de aarde staat. Dag en nacht zijn dan even lang. Balans ontstaat tussen uitersten en dat geeft weer een bepaalde rust en energie. En als je daarbij stil staat ervaar je dus bij de equinox zowel de energie van de Herfst als van de Lente.

Element Water

Het element Water staat symbool voor onze emoties en gevoel. Water is veranderlijk en zorgt voor verandering, stroming van onze emoties en gedachten, voor flexibiliteit en vernieuwing.  Water is tevens vrouwelijk en staat voor liefde, intuïtie, genezing en is sterk verbonden met de cyclus van het leven.

Wat is Water nu voor mij?  Ik voel bij Water vrijheid, blijheid, beweging, hoop en leven. Het is voor mij een gevoel van thuiskomen, mezelf kunnen zijn.

Water in mijn leven

Vanuit mijn sterrenbeeld (Leeuw) is Vuur mijn element. En ja ik herken dat zeker wel in mezelf. Toch voel ik me meer aangetrokken tot het element Water en Lucht. Als ik in het bos loop, word ik blij als ik een sloot, vennetje of een andere vorm van water tegenkom. Ik wandel ook graag in de regen en zoek de regenplassen bewust op. Ook word ik blij van onze vijver in onze tuin. Ik ga erg graag naar zee en loop dan het liefst vlak langs of in het water. Vroeger deed ik aan wedstrijdzwemmen en heb ik meegedaan aan een marathon nachtzwemmen. Ik ben altijd wel een echte waterrat geweest, was meer onder water dan erboven. Dus als ik nu zo terugkijk is Water altijd wel belangrijk voor mij geweest. En nu het Herfst is, sta ik even extra stil bij dit element.

Verbinding

En nu besef ik me ook: Toen mijn moeder zwanger was van mij, was ze eind juli uitgerekend. Ik zou dan geboren worden in het teken Kreeft, verbonden met het element Water. Maar goed ik was eigenwijs, wilde niet komen en werd geboren in de maand augustus, in het teken Leeuw met element Vuur.

Dus ja ik heb eigenlijk onbewust veel meer met het element Water dan ik dacht. Geen wonder dat ik me zo verbonden voel met de Herfst en zijn element: het is een prachtige combinatie.

Gezin

En zo nieuwsgierig als ik ben, heb ik de sterrenbeelden van mijn gezin eens bekeken en de elementen erbij gezocht:

Boogschutter (Vuur), Stier (Aarde), Tweeling (Lucht) en ik Leeuw (Vuur)

Zoals je ziet wordt het element Water eigenlijk “gemist” binnen mijn gezin. Vandaar dat Water onbewust zo’n toegevoegde waarde heeft voor mij en ik het Water draag binnen in mijn gezin. Het element wat zorgt voor stroming en balans.

Wat brengt Water jou?

Sta eens even stil bij het element Water, wat brengt het jou of heeft het jou gebracht?

Hoe meer je erbij stil staat, hoe meer je bewust wordt van zijn kracht, zijn symboliek en waarde in het leven.