Rust en ontspanning…

Zoek je een beetje rust en ontspanning voor jezelf en je kinderen in deze drukke tijd van het jaar? Een druppeltje mandarijn olie doet wonderen….

Mandarijnen…niet alleen heerlijk, maar ook goed voor ons fysieke, mentale en emotionele lichaam.

Mandarijnen zijn echte winterseizoen vruchten. Voor mij begint het mandarijnen seizoen altijd met de komst van Sinterklaas. Ik kreeg als kind altijd al een mandarijntje in mijn schoen en ook mijn kinderen vinden, met het schoentje zetten, regelmatig een mandarijntje in hun schoen.

We weten allemaal dat mandarijnen gezond zijn. Ze zijn rijk aan vitamine C, wat goed is voor onze huid en botten, en vitamine A, wat weer goed is voor ons gezichtsvermogen en ons immuunsysteem. Tevens bevatten ze genoeg vezels wat weer goed is voor onze spijsvertering.

Maar een mandarijn heeft ons nog veel meer te bieden…..

Mandarijn, als essentiële olie, ruikt erg lekker en heeft een zachte ontspannende werking. Vooral kinderen zijn er dol op! De olie werkt ontspannend bij kinderen die erg druk en nerveus zijn. Ook werkt mandarijn olie kalmerend op de spijsvertering en is zuiverend voor de huid.

Het is een zonnige, vrolijke en warme olie die niet alleen kinderen aanspreekt, maar ook het kind in ons als volwassene. Mandarijn stimuleert creativiteit  en laat je de zonnige kant van het leven weer zien.

Slaap je slecht of onrustig ? Doe een druppeltje mandarijn op je kussensloop, op een aromasteentje op je nachtkastje of smeer de onderkant van je voeten er mee in. Slaap lekker!

Een druppeltje mandarijn olie in een aroma-diffuser, op een watje, onder je voeten of op je polsen doet wonderen! Het geeft je de warmte en ontspanning die je nodig hebt in deze gezellige maar ook drukke tijd.

Liefs Ellen.