Milt…

Wist je dat… je milt naast een belangrijke fysieke functie in het menselijk lichaam, ook een belangrijke energetische functie heeft?

Ben je gevoelig voor sfeer, prikkels van buitenaf en emoties van anderen? Hoe meer je jezelf inhoudt, aanpast aan anderen, hoe meer je energie onttrekt uit je milt.

Je milt speelt fysiek een belangrijke rol in ons afweersystem en in ons spijsverteringssysteem. Je milt verwijdert oude rode bloedcellen en schadelijke bestanddelen uit het bloed, maakt nieuwe bloedcellen aan en activeert witte bloedcellen voor je immuunsysteem. Tevens heeft de milt een opslag van bloedbestanddelen. Je milt is dus heel belangrijk voor je immuunsysteem en lymfesysteem.

Energetisch gezien is je milt belangrijk voor de verwerking (filter) van positieve en negatieve energie. Je milt heeft een reinigende werking en zorgt voor balans tussen je verstand en je gevoel. Je milt stimuleert de doorstroming van levensenergie en geeft je warmte. Je milt zorgt ervoor dat je meer in je eigen kracht komt te staan.

Emoties

De emoties die bij je milt horen zijn: piekeren, angst en onzekerheid, maar ook blijheid en vreugde. Je milt is belangrijk voor een goede verbinding tussen je verstand en je gevoel en zorgt voor balans tussen ontvangen en loslaten. Te veel denken en piekeren belast de miltfunctie. De milt kan dan uit balans raken, negatieve energie wordt niet goed meer gefilterd. Ook als je gevoelig bent voor prikkels van buitenaf, een spons bent in het opnemen van informatie en emoties uit je omgeving , krijgt je milt het energetisch erg te verduren.

Chakra

Je milt is verbonden met je tweede chakra (miltchakra). In dit tweede chakra bevindt zich ons emotiecentrum. In dit emotiecentrum bevinden zich ook je darmen. Je milt en darmen zijn energetisch sterk met elkaar verbonden. Is je milt uit balans, dan kan het zijn dat je vocht vast houdt en je darmen emoties niet goed meer kunnen verwerken/verteren.

Je tweede chakra heeft staat voor het uiten van hartstocht en emoties, levenslust, passie, zelfzekerheid, relaties en de beleving van seksualiteit. Het is het chakra van mens-zijn en is verbonden met het centrale zenuwstelsel. Het is een scheppend chakra.

Verzorging

Dus wil je meer in je eigen kracht komen te staan…denk aan je milt!

Stimuleer je milt door je rechterhand op de plek onder je linkerborst, richting zijkant, te houden. Adem, gedurende een paar minuten, rustig in langs je neus en uit door je mond. Focus je aandacht op je milt, stuur het warmte en energie. Geef het de kleur oranje. Het stimuleert de filterwerking en doorstroming van energie Het stimuleert zelfvertrouwen, zelfzekerheid en concentratie. Je geeft jezelf weer warmte en ruimte.

 

Liefs Ellen