Nieuwe maan 06 juni

Nieuwe maan: Het is weer tijd om even stil te staan bij jezelf, om even op de rem te trappen, om even afstand te nemen van je omgeving en de diepe verbinding met jezelf op te zoeken.

Tijd om even stil te staan bij wat je nu daadwerkelijk voelt, wat er om je heen gebeurt en waar jouw plek is in het geheel. Tijd om een fase af te sluiten en een nieuwe te starten…

Nieuwsgierige Tweelingen

Deze Nieuwe maan staat nu samen met de zon in het luchtteken TWEELINGEN. Een sociaal, nieuwsgierig en leergierig teken waarin o.a. relaties en communicatie centraal staan. En niet alleen de relaties in je leven, ook die met jezelf. Hoe zie jij jezelf en hoe zien anderen jou? Wat laat je zien, hoe laat jij jezelf horen? Wat zeg je wel en wat zeg je niet? Welke mensen heb jij om je heen? Al met al een heleboel vragen en misschien heb je niet meteen alle antwoorden paraat. Maar dat hoeft ook niet, ben er gewoon even bewust van dat niet alles is wat het hoeft te zijn, dat er geen goed of fout is, alleen maar een zijn, een moment van bewustzijn in het hier en nu.

Relaties

Relaties zijn belangrijk in ons leven. De verbindingen die we aangaan met anderen, maar vergeet ook niet de verbinding die je aangaat met jezelf. We zoeken in deze verbindingen bevestiging, waardering, willen gezien en gehoord worden. Sommige verbindingen zijn tijdloos, anderen alleen nodig voor een bepaalde periode in je leven. Relaties veranderen, sommige worden sterker, anderen verwateren. Sommige relaties houden we in stand omdat we het moeilijk vinden om ze los te laten, omdat ze ooit zo belangrijk voor je waren. Maar is dat nu ook nog zo? Welke personen hebben echt een belangrijke rol in jouw leven gespeeld en spelen die nog?

Personen verschijnen niet voor niks in je leven, sommigen blijven, anderen komen en gaan. Stel jezelf open voor deze personen, leer van elkaar, luister naar elkaar.

De kracht van woorden

Communiceren is belangrijk in het maken, onderhouden en verdiepen van relaties. En bij communicatie hoort het gebruik van woorden. Woorden waarbij ieder woord zijn eigen betekenis en achterliggende emotie en/of behoefte heeft. Deze Nieuwe maan is een mooie periode om eens te kijken welke betekenis sommige woorden voor je hebben. Welke woorden een beweging in zich hebben, jou vooruit brengen en welke woorden jou beperken, vasthouden in het verleden.

Puzzel

Het leven is een grote puzzel, sommige stukjes kan je al aanleggen, andere stukjes moeten nog even wachten… En soms…is de puzzel al klaar en is het tijd voor een nieuwe puzzel.