Spiraal

Wat impulsief begon werd uiteindelijk een prachtige creatie….

Een oeroud teken, een symbool voor het leven, levenskracht, verbinding en beweging. Een spiraal. Door de Kelten gebruikt als symbool voor de zon, zoals de zon opkomt en weer afdaalt. Maar je komt de spiraal ook tegen als symbool voor vrouwelijke energie, de Godin in ons, de baarmoeder, onze innerlijke kracht en aanpassingsvermogen.  

Innerlijke reis

De spiraal wordt vaak gebruikt als levenspad, een pad van ontwikkeling, verdieping en verbinding. Een manier om dicht tot jezelf te komen, een innerlijke reis naar binnen toe, naar de kern. Om vervolgens je energie in beweging te brengen, te vergroten, te versterken, uit te stralen naar buiten toe.  Je kunt er enorm veel uithalen, ik gebruik het symbool dan ook vaak in mijn praktijk.

Innerlijke kracht

Nu op het strand was het heerlijk om er zelf een te maken en te lopen. Een spiraal van zeewier, ondersteunt door blauwe haarkwallen, waarbij de kwal symboliek staat voor innerlijke kracht, voor authenticiteit, voor loslaten wat niet meer bij je hoort, voor acceptatie en verbinding in vertrouwen. De kleur blauw van de zee en de lucht, symbool voor rust, diepte en oneindigheid.

Al met al, het werd niet zomaar een spiraal… het werd een magisch spiraal vol energie en symboliek.

We lieten het achter, zodat anderen het ook konden gebruiken, lopen, ervaren. En van een afstandje zagen we ook dat dat werd gedaan….en zo blijft de energie in beweging, voor mij, voor jou, voor iedereen…