Nieuwe maan 10 februari

Heerlijk, het is weer bijna Nieuwe maan en deze keer ook nog een Supermaan! Wat betekent dat de maan nu dichter bij de Aarde staat dan gewoonlijk. En met deze Nieuwe maan start ook het Chinese Nieuwjaar.

Waterman

Deze Nieuwe maan staat in het frisse luchtteken Waterman. Dit teken verlangt naar verandering, vrijheid en een nieuw begin. Het is tijd om uit je comfortzone te stappen en een nieuw pad te onderzoeken. Om iets nieuws te gaan doen, om nieuwsgierig te zijn. En dat betekent niet dat je jezelf moet veranderen. Nee, behoud je ware authenticiteit, blijf jezelf, daar echt niks mis mee. Kijk gewoon eens verder, verder dan je dromen, verder dan de gebruikte kaders, verder dan mogelijk is. Want wie zegt dat iets onmogelijk is…in feite is alles mogelijk… het is maar net hoe je het bekijkt.

Maar let op: ga niet te snel, luister nu ook goed naar wat jouw lichaam nodig heeft en zorg voor voldoende rust, je zult je krachten nog nodig hebben. Vergeet niet dat je een mens bent, geen machine. Je hebt alles al in je, maar ga er kostbaar en liefdevol mee om. Met geduld, vertrouwen en kracht kunnen en zullen je dromen uitkomen.

Chinees Nieuwjaar

Met deze Nieuwe maan start ook het Chinese Nieuwjaar.  Een echt familiefeest wat een aantal dagen duurt. De Chinezen werken met 12 dierentekens. Je kunt het vergelijken met de 12 sterrenbeelden. Alleen zijn onze sterrenbeelden verbonden met een bepaalde maand en de Chinese dierentekens met een heel jaar. Dit jaar staat in het teken van het Draak.  De draak staat symbool voor kracht, wijsheid en succes. Zijn komst wordt geassocieerd met grote veranderingen, innovatie en vooruitgang. Perfect jaar dus om aan zelfontwikkeling te doen, nieuwe uitdagingen aan te gaan en je grenzen te verleggen..

Wat is jouw kracht?

Dus sta eens even stil bij jezelf: wat maakt jou jou?

Wat zijn jouw unieke eigenschappen? Wat is jouw kracht?