Nieuwe maan 10 maart

De nacht voor Nieuwe maan is het Donkere maan. Deze maan is qua energie nog intenser dan Nieuwe maan. Deze Donkere maan gaat diep, erg diep en brengt donkere mystieke gebieden aan het licht.

Vissen

Nieuwe maan is een goed moment om weer eens even stil te staan bij jezelf en je gevoel. Zowel de maan als de zon staan in het dromerige, mystieke waterteken Vissen. Een zeer gevoelig en fantasierijk teken. Ze staan bekend om hun intuïtie, hun dromen en hun emoties.

Wirwar van emoties

Nu zowel de maan als de zon in hetzelfde teken staan vervagen de grenzen tussen wat er in jou gebeurt en wat je oppakt uit de buitenwereld. Het kan zijn dat je in deze periode veel gevoeliger bent voor de emoties en gedachten van anderen. Deze wirwar van emoties kunnen een eigen leven gaan leiden in je hoofd, waardoor angst weer om de hoek komt kijken.

Blijf in het moment

Tijd dus om goed naar je gevoel te luisteren en je niet te laten leiden door de emoties van anderen. Je wordt uitgedaagd om in het moment te blijven, om bij jezelf te blijven. Juist nu heb je meer tijd nodig om de rust in jezelf te vinden, zodat je voelt en ervaart welke emoties van jou zijn en welke van een ander. Zorg dat je weet wat voor jou belangrijk is. Zorg dat je weet waar jij voor staat.

Geduld

De hectische tijd waarin we nu leven maakt het er ook niet makkelijker op. We rollen van het een in het ander. Iedereen worstelt met zijn gevoelens en emoties. We prikkelen elkaar bewust en onbewust. Emoties kunnen daardoor overweldigend zijn: geef de ander haar/zijn ruimte, net zoals jij jezelf ruimte geeft. We zitten in een kwetsbare overgangsperiode, letterlijk en figuurlijk: een periode die niet werkelijk aanvoelt: het is geen Winter meer, maar het is ook nog geen Lente. Het is een periode van afwachten en paraat staan. Een periode van geduld, kracht en doorzettingsvermogen.

❤Pas goed op jezelf, blijf bij jezelf en ben jezelf.

Liefs Ellen