Nieuwe maan 13 januari 2021

Het is weer Nieuwe maan: We staan aan het begin van een nieuwe cyclus. En nu in deze Coronatijd is dat zowel letterlijk als figuurlijk. Een nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe ontwikkelingen. Maar stap eens even uit de lineaire tijd die we kennen, waar we ons aan vasthouden en nodig jezelf eens uit in de cyclische tijd. Deze tijd is nu belangrijker dan ooit. In deze cyclische tijd bestaat namelijk geen “verloren” tijd en “weggegooide” tijd. In deze tijd is alles zoals alles op dat moment moet zijn. Een tijd vol mogelijkheden en kansen, vol verrassingen en mooie ontwikkelingen.

We leven nu in een tijd dat we niet alles meer voor lief kunnen nemen, dat we mogen genieten van wat er is, wat er was en wat er gaat komen.

Als de maan tussen de aarde en zon staat, is alleen de schaduwkant van de maan waar te nemen. En omdat er, vanuit de Aarde gezien, geen zonlicht op de maan valt, is de maan eigenlijk helemaal niet te zien. Maar dat we haar niet zien, wil niet zeggen dat ze er niet is. Deze fase in de maancyclus heet De Nieuwe maan. Net als de maan kennen we donkerte in ons leven. Het is vaak niet te zien en we laten het ook niet altijd zien. Maar het is aanwezig in ieder van ons. Meer dan dat je denkt of beseft. Loop er niet van weg, stop het niet weg, laat het er zijn, pas dan kan je er iets mee.

De Nieuwe maan is een prachtige fase binnen de maancyclus. Met deze Nieuwe maan start letterlijk en figuurlijk een nieuwe periode. Een periode om diep naar binnen te kijken, je grenzen en bewustwording te herkennen en erkennen. Zodat je diepgewortelde ideeën ruimte krijgen om te kunnen groeien.

Nieuwe maan staat symbool voor nieuw begin, nieuwe kansen, plannen maken en vertrouwen opbouwen. Zet je intentie neer voor de komende maand. Welk zaadje in jou wil je laten groeien? Maak voor jezelf zichtbaar wat je de komende tijd aandacht wilt geven, wat je werkelijke intenties zijn. Luister naar je gevoel. Geef extra aandacht en kracht aan datgene waarvan je droomt, waar je op hoopt en waarvoor je leeft. Na deze Nieuwe maan bouwt de maan haar energie op en neemt ze toe in licht. De Nieuwe maan ontwikkelt zich tot Volle maan. Een fase waarin jij volledig in het licht komt te staan. Deze tussenliggende periode staat in het teken van groei.

Volg het ritme van de maan en kom tot bloei.

Fijne Nieuwe maan!

Liefs Ellen.