Donkere en Nieuwe maan

Donkere maan

De nacht voor Nieuwe maan is het Donkere maan. Deze maan is qua energie nog intenser dan Nieuwe maan. Het is het perfecte moment om even stil te staan bij jezelf en je te verbinden met je pure IK. In deze nacht vervagen alle grenzen en mag alles aanwezig zijn. Een nacht waarin je verstand zijn oordeel mag loslaten. Een nacht waarin de tijd even stilstaat en niks van je word verlangd. Een nacht waarin je op diep niveau tot rust kan komen. In de donkerte van de donkere maan liggen de meest waardevolle levenslessen verscholen. Het is de voorbereidingsfase voor wedergeboorte en is zowel een afsluiting als een overgangsfase naar een nieuw begin. Deze Donkere maan gaat diep, erg diep en staat voor zuivering, rust en overgave.

Nieuwe maan 2 maart 22

Een nieuwe cyclus is begonnen. Nieuwe maan geeft je de ruimte om je gevoel en je emoties te onderzoeken. Ze laat je voelen wie je bent en waar je staat. Zowel de maan als de zon staan in het teken van Vissen. Vissen is een zeer gevoelig en fantasierijk teken. Ze staan bekend om hun intuïtie, hun dromen en hun emoties. Nu zowel de maan als de zon in hetzelfde teken staan vervagen de grenzen tussen wat er in jou gebeurt en wat je oppakt uit de buitenwereld. Het kan zijn dat je in deze periode veel gevoeliger bent voor de emoties en gedachten van anderen. Deze wirwar van emoties kunnen een eigen leven gaan leiden in je hoofd, waardoor angst weer om de hoek komt kijken.

Emoties

Juist nu is het tijd om goed naar je gevoel te luisteren en je niet te laten leiden door de emoties van anderen. Je wordt uitgedaagd om in het moment te blijven, om bij jezelf te blijven.

Juist nu heb je meer tijd nodig om de rust in jezelf te vinden, zodat je voelt en ervaart welke emoties van jou zijn en welke van een ander. Zorg dat je weet wat voor jou belangrijk is. Zorg dat je weet waar jij voor staat.

Hectische tijd

De hectische tijd waarin we nu leven maakt het er ook niet makkelijker op. We rollen van het een in het ander. Iedereen worstelt met zijn gevoelens en emoties. We prikkelen elkaar bewust en onbewust. Emoties kunnen overweldigend zijn, geef de ander zijn ruimte, net zoals je jezelf ruimte geeft.

We zitten in een kwetsbare overgangsperiode, letterlijk en figuurlijk: een periode die niet werkelijk aanvoelt, alsof we geleefd worden. Het is geen Winter meer, maar het is ook nog geen Lente. Het is een periode van afwachten en paraat staan. Een periode van geduld, kracht en doorzettingsvermogen. Pas goed op jezelf, blijf bij jezelf en ben jezelf.