Gevoelig zijn

“Sta jij altijd AAN? Zie jij altijd overleden mensen? Voel jij altijd iedereens emoties? Is het niet vermoeiend en kan jij het ook uitzetten?” Het wordt me vaak gevraagd.

In mijn praktijk en tijdens de cursussen die ik geef, sta ik altijd aan. Ik sta dan open voor alle vormen van energie en laat ik me leiden door wat ik op dat moment zie, voel, hoor en ervaar. Maar buiten mijn praktijk, nee dan laat ik niet alles binnenkomen.

UIT knop

Er is een tijd geweest dat ik geleefd werd door alles wat ik zag en voelde. Dat de emoties van anderen door mijn lichaam stroomden, dat ik altijd afgeleid werd door de overleden mensen om me heen. Ik stond altijd aan, altijd alert voor wat er zou komen, voor wat ik zou zien en voelen. Ik wilde dit allemaal niet en ging op zoek naar een UIT-knop, maar kwam er al snel achter dat die niet bestond. Je kunt het niet UIT zetten, het is namelijk niet iets wat ik KAN, het is wie ik BEN. Ik sta altijd stand-by. Alleen is het aan mij of ik er iets mee doe of niet. Of ik me ervoor openstel of niet. Mijn gevoeligheid hoort bij me, het brengt me namelijk ook zoveel. Het brengt me op plekken waar ik anders nooit kom, het brengt me in contact met mensen die ik anders nooit zou spreken. Het laat me zien dat er meer is in het leven om van te genieten. En ja, het is niet altijd even handig en fijn om zo gevoelig te zijn, maar ik zou het niet meer willen missen.

Niet anders dan anderen

In mijn praktijk ben ik een coach, een therapeut, buiten mijn praktijk ben ik niet anders dan anderen: gewoon een partner, een moeder, een vriendin, een collega, een buurvrouw, etc. En ja, ik laat me in mijn leven leiden door mijn gevoel omdat het me zoveel meer brengt, maar ik zorg er ook voor dat ik er niet meer door word geleefd.

Wees blij met wie je bent

“Wat jij kan, wil ik ook kunnen”. Ik zou zeggen: wees blij met wie je bent. Zoals ik al schreef, het is niet iets wat ik KAN, het is wie ik BEN. Iedereen heeft iets speciaals in zich, wat een ander bewonderd. Vaak zie je het zelf niet. En ben je net zo gevoelig als ik, laat het je dan niet beperken, maar maak er je kracht van. Geloof in jezelf en blijf jezelf, dan komt het altijd goed. ❤