Volle maan 18 maart 2022

Deze Volle maan valt net voor de Lente equinox en het Lentefeest Ostara. De energie is krachtig, zuiver en sereen en staat in het teken van Zorg, Bescherming en Handelen. 

Lentemaan

Deze Volle maan staat dan ook bekend als Lentemaan. En de Lente is al volop zichtbaar in de natuur: bomen en struiken staan in knop, de eerste bladeren beginnen te groeien, lammetjes in de wei, bloembollen die uitkomen, vrolijk fluitende vogeltjes die hun nestjes aan het maken zijn. Overal is groei en nieuw leven te zien.

Waar wordt jij nou echt blij van?

Het is tijd om jezelf vrij te maken en de kracht in jezelf te hervinden! Ga voor jezelf na: Waarvoor ontwaak jij? Waar groei jij van? Waar word jij nou echt blij van? Voel in wat jouw aandacht nodig heeft en wat jouw aandacht waard is.

Groei en balans

De Lente staat voor Groei en Balans. Gebruik de energie van deze Volle maan om te creëren, te transformeren en nieuwe ervaringen op te doen. Het is een mooi moment om even stil te staan bij het feit dat alles in jou aanwezig is, dat je eigenlijk alles kunt creëren wat je maar wilt, zolang het maar de juiste aandacht krijgt.

Maanteken

De maan staat nu in het teken van Maagd. Maagd is nauwkeurig, dol op orde en het vinden van een gezonde routine. Ze voelen zich veilig en kalm in hun hoofd als ze leven volgens een bepaald systeem. In het Zonteken Vissen staat gevoel en emoties centraal. Een mooie combinatie die vraagt om een gezond evenwicht tussen verstand en gevoel. Laat jezelf niet beperken door wat er in de buitenwereld gaande is. Laat een frisse wind door je leven waaien, laat het zonnetje je verwarmen en start met het hervinden van de kracht in jezelf. Een mooi moment voor een voorjaarsschoonmaak, zowel reëel als spiritueel. Om het nieuwe toe te laten, dien je het oude te zuiveren. En zoals voor velen van ons geldt: een schoon en opgeruimd huis zorgt voor een helder en opgeruimd hoofd.

Fijne Volle maan!