Nieuwe maan 21 maart

NIEUW BEGIN-ONEINDIGE MOGELIJKHEDEN-DROMEN EN INTENTIES

De Lente is gisteren officieel begonnen en we hebben al kunnen genieten van de eerste fijne zonnige dagen. Iedereen komt uit zijn winterslaap, iedereen komt naar buiten. Onze energie stroomt weer, we zijn er klaar voor: Klaar voor de Lente, de Zomer en al het moois wat het brengt.

Zon en Maan in het teken van Ram

Deze nieuwe maan is verbonden met het prille begin van de Lente, voor al het nieuws wat op ons pad komt. En dat niet alleen in deze komende cyclus. Nee, deze Nieuwe maan kondigt het begin van een nieuwe fase in je leven aan. Zowel de zon als de maan staan nu in het teken van Ram. En Ram is het eerste teken van de dierenriem! Een nieuw astrologisch jaar is begonnen. Ram is een vurig teken en erg naar buiten gericht. Normaal gesproken vraagt Nieuwe maan je even stil te staan en naar binnen te keren. Om datgene wat in de schaduw ligt aandacht en ruimte te geven. Onbewust spelen vaste patronen en overtuigingen hierin een grote rol. Maar met Ram als maanteken is dat niet gemakkelijk. Ram staat in het teken van actie en beweging. Ze zoeken uitdaging en avontuur. De energie wilt juist naar buiten, iets doen, iets creëren, ervaren, beleven.

Groei gaat vanzelf

Je hoeft er eigenlijk weinig voor te doen. Bepaalde dingen verschijnen vanzelf op je pad, in ons onbewuste worden we namelijk begeleidt, toeval bestaat hierin niet. Het enige wat je hoeft te doen is meebewegen met wat zich aandient op jouw pad. Pas op dat je niet wilt versnellen, echte groei kan je namelijk niet dwingen, het heeft zijn eigen wil, zijn eigen tijd. Het gaat zo snel als het gaat.

Nieuw is niet Nieuw

Geef het woordje NIEUW kracht en vertrouwen. Zowel de zon als de maan laten weten dat er na elke dag weer een nieuwe dag komt. Nieuw is niet Nieuw, het is veel meer dan dat. Het is tijd dat jij hier een diepere betekenis aangeeft.

Hoe oud je ook bent, wees een kind, wees nieuwsgierig, wees spontaan, wees niet bang. Je kunt alles zijn wat je maar wilt, als je er maar mee begint…

Wanneer heb jij voor het laatst iets nieuws gedaan?