Nieuwe maan met zonsverduistering

Nieuwe maan met gedeeltelijke maansverduistering

Vanmorgen tussen 11:00 en 13:00 vond deze plaats. Aangezien het hier erg bewolkt was, heb ik het helaas niet kunnen zien, maar misschien jij wel! Ik vind het een mooi natuurverschijnsel en spiritueel gezien duidt de eclips een keerpunt in ons leven aan. Het is tijd dat we dingen anders aan gaan pakken!

Wat is voelbaar, maar niet zichtbaar?

Ik zou zeggen: ontzettend veel! Net als de maan kennen we donkerte in ons leven. Het is vaak niet te zien en we laten het ook niet altijd zien. Maar het is aanwezig in ieder van ons. Meer dan dat je denkt of beseft. Blijdschap wordt vaak overschaduwt door bescheidenheid en trotsheid wordt vaak niet erkent. Met deze Nieuwe maan start letterlijk en figuurlijk een nieuwe periode. Een periode om diep naar binnen te kijken, je grenzen en bewustwording te herkennen en erkennen. Zodat je de nodige stappen kunt zetten richting groei en vertrouwen in jezelf.

Waterteken Schorpioen

Zowel de zon als de maan staan in het waterteken Schorpioen. Schorpioenen ervaren diepgaande gevoelens die ze liever aan de buitenwereld verborgen houden. Ze zijn charmant, mysterieus, zeer instinctief en intuïtief. Dit teken kan de nodige chaos in je gevoelsleven veroorzaken. Omarm je emoties, ook al zijn ze niet altijd even fijn, ze zijn erg waardevol. Waardevol in jouw proces van er te mogen zijn, om trots te zijn op wie je bent, waar je staat en wat je hebt bereikt. Durf kwetsbaar te zijn en omarm de emoties die je normaal liever niet onder ogen komt.

Samhain

Deze Nieuwe maan valt net voor het Keltische nieuwjaarfeest Samhain en laat ons weten dat er meer is dan we zien en dan we durven geloven. Ze laat jouw voelen met wie je diep verbonden bent, waar jij vandaan komt en wie belangrijk zijn in jouw leven. We hebben allemaal een basis nodig, zoeken allemaal verbinding, geborgenheid, vreugde en geluk in ons leven.

Grenzen vervagen

Alle grenzen vervagen, al het onzichtbare wordt tastbaar en is nu duidelijk voelbaar. Twijfel niet, vertrouw op je gevoel. Kom uit je comfortzone, laat je overtuigingen los en stap in het onbekende. We hebben dit nodig om stappen te kunnen zetten richting groei en vertrouwen.

Liefs Ellen