O van Ontdekken

Wanneer heb je voor het laatst iets nieuws ontdekt?

Wanneer heb je voor het laatst iets nieuws over jezelf ontdekt?

Wanneer heb je voor het laatst iets nieuws gedaan?

Ontdekken, een uitnodiging om te groeien, een aanmoediging om nieuwe dingen te ervaren. Ontdekken, de allergie van ons ratio. Ons Ratio wilt namelijk alles van te voren weten, snappen en begrijpen, vult alles automatisch al voor ons in, schermt af, houdt van patronen en structuur. Iets waar Ontdekken niks mee kan. Ratio belemmert Ontdekken en Ontdekken belemmert Ratio.

Maar al te vaak verwachten we van onszelf dat we van tevoren weten of iets wel of niet voor ons zal werken, of je iets wel of niet leuk gaat vinden. Maar soms moet ervaren wat niet bij je past om tot de ontdekking te komen wat wel bij je past.

Een andere manier van kijken

Ontdekken bevrijdt ons van belemmerende patronen en overtuigingen. Ontdekken is een andere manier van kijken, van informatie tot je nemen, van ervaren en leren omgaan met veranderingen, van in het hier en nu zijn in plaats van in het verleden of de toekomst. Een heleboel mensen voelen zich niet prettig bij veranderingen en zien liever dat elke dag er net zo uitziet als de vorige. Of we het nu willen of niet, het leven zit vol met veranderingen.

Uitdaging

Ontdekken geeft ons nieuwe mogelijkheden en daagt ons uit. Ontdekken laat ons ook weten dat we meer zijn dan we denken te weten, te kunnen, te voelen en ervaren.

Doe eens iets anders, neem eens een andere route naar je werk, probeer eens iets nieuws uit bij het avondeten, verander wat spulletjes in huis, doe eens een ander deuntje op je telefoon, luister eens naar andere muziek, kijk eens een dag geen TV, loop eens een andere supermarkt binnen…Ontdekken is doen en ervaren.

Er is zoveel te ontdekken!

Dus welke ontdekking (verandering) ga jij vandaag doen? Als je ervoor open staat, ontdek je iedere dag wel iets nieuws. Iets nieuws van en over je omgeving, iets nieuws van en over jezelf.

Ga op ontdekking en zie de wereld eens met andere ogen!

Liefs Ellen

🌿❤🌸