Roerige tijden…

Het zijn roerige tijden. Er gebeurd zoveel om ons heen. In januari en februari was het in de energie al voelbaar: er zouden grote veranderingen aankomen: mooie veranderingen, maar ook drastische veranderingen, emotionele veranderingen en dramatische veranderingen. En dat is nu merkbaar; in jezelf, in je directe en indirecte omgeving: Dierbaren komen te overlijden, mensen worden erg ziek, anderen zelfs ongeneeslijk ziek….En natuurlijk is dat altijd al wel zo geweest, maar soms lijkt het alsof alles tegelijkertijd gebeurd. Vooral als dit in je naaste omgeving gebeurd. Je wereld staat dan even op zijn kop. Voordat je het weet zit je er middenin. Je wilt het begrijpen, maar dat lukt niet. Je hebt er geen invloed op, geen controle. Er gebeurd te veel. Ik hoor het overal om me heen. In zulke situaties zijn we gewend om te vechten of te vluchten. In oplossingen te denken. Maar juist nu is het belangrijk om er niet tegen te vechten, niet weg te vluchten. Heb vertrouwen. Alles heeft een reden, ook al zie je die reden nu nog niet.

Het is een periode van pure bewustwording: wie ben je, waar ben je, waar sta je nu en hoe sta jij in verbinding met je omgeving? Welke wensen heb je en waar laat jij je door leiden of juist beperken? We worden door gebeurtenissen teruggebracht naar de essentie, de kern. Daar waar alles om draait. En als je dat kan, jezelf losmaken van alles en contact maken met de essentie, dan voel je de kracht, het vertrouwen en weet je dat het goed komt.
Vertrouw op het groter geheel, je bent er een onderdeel van. Liefde zit in ons allemaal, liefde die we nodig hebben, liefde die we vinden in elkaar, liefde die ons verbindt met de essentie.

Dit kaarsje is voor al diegene die het kunnen gebruiken. Die door de bomen het bos niet meer zien. Je staat er niet alleen voor. Diep vanbinnen zijn we verbonden met elkaar, verbonden met het grote geheel. Jij…ik…wij.

Liefs Ellen