Moederdag…

Moederdag…een ontbijtje op bed, prachtige knutselwerkjes van je kinderen en misschien zelfs ook een cadeautje van je partner.

Moederdag….een dag om je eigen moeder in het zonnetje te zetten, zodat ze weet dat je nog aan haar denkt, dat je van haar houdt, dat je haar kind bent en zij jouw moeder.

Moederdag… een herinnering…je steekt een kaarsje aan ter ere van je moeder, herinneringen aan vroeger, aan de moeder die ze voor je was. Het kopje thee dat klaar stond als je thuis kwam van school.

Maar ook…Moederdag….een dag zoals anderen dagen, omdat je geen moeder bent of geen moeder hebt om te herdenken…

Moederdag, een dag die wordt gevierd ter ere van het moederschap. Voor de een zo gewoon, voor de ander een emotionele dag van hoop en/of verlies. Moederdag is zo veel meer dan alleen een feestdag, Het is een dag van vele emoties, vele herinneringen, vele vragen. Moederdag is voor iedereen anders. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om een moeder te hebben, een moeder lief te hebben of een goede moeder te zijn.

Moederdag… een dag voor alle moeders die er zijn, die er waren, die er komen en die gaan. Moederdag….een dag van verbinding, van liefde en dankbaarheid, voor iedereen, voor jou, voor mij, omdat we zijn geboren, omdat we zijn wie we zijn, hier op deze aarde.