Stenen en hun verhaal…

Ik houd van stenen. En dan heb ik het niet over edelstenen, maar over “gewone” stenen. Edelstenen zijn wereldwijd bekend om hun werking, om hun energie. Ze zijn prachtig in vorm en kleur. Ik gebruik ze dan ook regelmatig voor mezelf of als hulpmiddel voor in mijn praktijk. Ze hebben een bepaalde trilling, ze staan ergens voor. Ze werken zowel op fysiek, mentaal, emotioneel en/of spiritueel niveau.

Dan heb je ook nog de “beroemde” stenen: Stonehenge, Externsteine, Menhirs, Paaseiland, Egypte, Mexico, etc. Allemaal stenen bekend om hun plek, om hun afmeting en om hun mysterie.

Maar vergis je niet in de “gewone” steen, deze heeft dat ook! Alles bestaat uit energie, alles heeft een trilling. Ook de “gewone” steen is ergens ontstaan en kan wel miljoenen jaren oud zijn.

Stenen zijn mooie cadeautjes van Moeder Aarde en ze zijn allemaal uniek

Stenen hebben een oorsprong, hebben magie in zich en doen mystiek aan. Ze zijn ontstaan in de natuur en dragen een verhaal, een herinnering met zich mee. Ik ben altijd al gefascineerd geweest in het onbekende, in het mystieke bestaan, in datgene wat niet met het blote oog te zien is, maar waarvan je wel weet dat het er is, ook al is het niet te verklaren.

Altijd als ik naar het strand ga of langs een rivier loop, neem ik stenen mee haar huis. Ik zoek niet naar schelpen zoals de meeste strandgangers doen, nee ik zoek naar bijzondere stenen. Een aparte kleur, samenstelling, vorm, groot of klein, gewoon een steen die mijn aandacht trekt. Het is een gevoel, ze zijn sterk verbonden met de natuur, met water en dragen iets mysterieus met zich mee en daar houd ik van. Stenen zijn niet gewoon stenen, het zijn cadeautjes van Moeder Aarde, ze zijn uniek en bezitten veel meer informatie en kracht dan je denkt. Je zal je afvragen: wat doe ik met al die stenen? Nou ik leg ze gewoon in de borders van mijn tuin. Ze herinneren mij aan de zee en aan de vakanties die we hebben gehad. En gelukkig is er nog genoeg plek over voor meer.

Heksensteen

Omdat ik erg geïnteresseerd ben in de kracht van de natuur, het onbekende, oude culturen, rituelen en tradities, mythes en legendes, kwam nu de heksensteen op mijn pad. De naam alleen al zegt genoeg… mijn interesse was gewekt.

Heksenstenen zijn stenen met één of meerdere natuurlijk gevormde gaten. De stenen zijn uitgehold door stromend water. Je komt deze bijzondere stenen in vele verhalen uit verschillende culturen tegen. Een ding hebben ze gemeen: ze worden als zeer krachtig beschouwd. De kracht van de natuur is magisch en ze worden verondersteld de wijsheid van eeuwen te dragen en bescherming te bieden waar nodig is.

Heksenstenen werden bijvoorbeeld vaak gebruikt als amulet tegen nachtmerries, misleiding en leugens. Maar ook als amulet om het huis te beschermen tegen bliksem, boze geesten en de magie van heksen.

Maar ze werden ook gezien als poort, als venster naar de andere “onzichtbare” wereld van geesten, feeën en elfen. Als je door het gat keek, dan kon je een glimp opvangen van deze wereld.

Ook nu worden heksenstenen nog veel gebruikt om hun magie. Als amulet, als meditatie, als poort naar het onbekende, als verbinding met je voorouders, opdoen van wijsheid en oude kennis.

Een geweldige steen dus! Of je er nu in gelooft of niet. Ze zijn bijzonder en uniek. Ik heb er inmiddels eentje in bezit, gekregen van iemand. Het mooiste zou natuurlijk zijn als ik er zelf eentje vind!  Ik had er bijna eentje gevonden, het gat in de steen was groot en diep, maar helaas de steen was niet helemaal doorboord. Maar ik geef de hoop en moed niet op, ooit zal ik er eentje vinden!

Mocht jij er eentje vinden, laat het me dan weten!

Foto Heksensteen: