Volle maan 24 juli

Heb je haar al gezien? Het is weer volle maan!

Volle maan zorgt vaak voor onrust, maar aan de andere kant schept het juist balans. De maan is sterk verbonden met je innerlijk en verlicht die kanten van jou die tevoorschijn mogen komen, die je hebt verstopt, (nog) niet hebt gewaardeerd of enigszins verkeerd hebt beoordeeld. Het maakt je bewust van je verbinding met het grotere geheel. Wie je bent, waar je bent, waar je staat. Het geeft de rode draad weer in het leven. Het geeft een bepaalde wijsheid, veiligheid en geborgenheid. En juist dat heb je nodig om bepaalde patronen in je leven te kunnen doorbreken, los te laten en/of te kunnen transformeren.

Cyclus van het leven

Ben jij je bewust van de cyclus van het leven, van de natuur en dat jij daar een onderdeel van bent? Dat alles er al is en dat alles er mag zijn. Ook jij! Alles is in beweging, steeds aan verandering onderhevig, niets blijft hetzelfde. Misschien niet altijd even fijn of handig, maar alles wat komt gaat ook weer en maakt ruimte voor nieuwe dingen.

Periode van dankbaarheid en overvloed

Deze Volle maan heet: Graanmaan en is de maan van het Weerlicht. Ze valt net voor Lughnasadh en kondigt de periode van oogsten aan. Een periode van dankbaarheid en overvloed. En daar was ik deze week al volop mee bezig! Mooi hoe alles samenkomt en klopt voordat ik het zelf in de gaten heb…

Her en der zie je al lege velden die net geoogst zijn. Bloemen en planten die al uitgebloeid zijn. Het is de tijd om dankbaar te zijn voor de overvloed die je ervaart in je leven. Dankbaarheid, het lijkt simpel, maar dat is het niet altijd. We nemen veel voor lief, vinden veel dingen “normaal” en “vanzelfsprekend”. Maar is het wel zo “normaal” en “vanzelfsprekend”? Pas als je iets kwijt bent, iets mist, dan zie je vaak pas dat wat je had kostbaar was.  Dankbaarheid is een zeer krachtige manier van ontvangen en loslaten. Er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn. Het enige wat je hoeft te doen is te voelen, waar te nemen, te herkennen en te erkennen, open en zonder oordeel. Laat je verwachtingen in het leven maar eens los en je zult verrast worden hoeveel er is om dankbaar voor te zijn.

Dankbaarheidsritueel:

Bij dit ritueel maken we gebruik van de vier elementen. Maak/trek een cirkel. Dat kan buiten op het gras, maar mag ook binnen op een tafeltje of stuk papier. Doe wat goed voor jou voelt! De energie van de Volle maan is voelbaar en te gebruiken tot twee dagen na Volle maan.

Aarde:               Noorden:          Bakje met zout
Lucht:                Oosten:             Wierook of veer
Vuur:                 Zuiden:              Brand een kaars
Westen:             Water:               Maanwater

Zet alle spullen klaar. Ben je buiten en is de cirkel groot genoeg, dan ga je er middenin zitten. Heb je een kleine cirkel getrokken, dan verbind je je met je intentie tot de cirkel en de elementen. Start bij het element Aarde en ben dankbaar voor alles wat de Aarde je heeft gegeven qua stabiliteit, zekerheid en structuur. Ga vervolgens naar het element Lucht, en ben dankbaar voor de kennis, wijsheid en inzichten die je op je pad hebt verkregen. Vervolgens sta je stil bij het element Vuur: Je passie, je energie, ben dankbaar voor alle stappen die je hebt gezet en alle aandacht die je jezelf hebt gegeven. Vervolgens sta je stil bij het element Water. Sta stil bij wat je hebt bereikt, wat je hebt verzet en wat je hebt gecreëerd in het leven. Vervolgens sta je even stil bij alle mensen die je in je leven bent tegengekomen en wat je van hen hebt mogen leren om te staan waar je vandaag de dag staat.

Fijne Volle maan!