T van Thuiskomen

Je hebt thuis-komen en thuiskomen.

Beter omschreven als fysiek thuiskomen en een gevoel van thuiskomen. Een gevoel van thuiskomen is zo magisch en zo anders dan echt thuiskomen in je eigen vertrouwde omgeving. Herken je dat? Dat je ergens bent, waar je nog nooit eerder bent geweest en een diep gevoel van thuiskomen ervaart?

Veilig en geborgen

Thuiskomen nadat je een dag weg bent geweest, gewerkt hebt of op vakantie bent geweest in je eigen woning is fysiek thuiskomen in een voor jou vertrouwde omgeving. Je huis, je woning, daar waar jij je veilig en geborgen voelt, daar waar je jezelf kan zijn, omringd door je eigen vertrouwde spulletjes.

Maar je kan ook een gevoel van thuiskomen ervaren als je terug keert naar de plek waar je bent opgegroeid, een plek waar je vaak op vakantie geweest bent of een plek waar je fijne herinneringen aan hebt. Ook hier betreft het, een voor jou, bekende, vertrouwde omgeving.

Gevoel van thuiskomen

Maar er bestaat ook een andere vorm van thuiskomen, meer een gevoel van thuiskomen op een voor jou onbekende plek. Het is een gevoel wat je alleen maar kan ervaren en moeilijk te beschrijven is. Een gevoel van totale ontspanning: gedachten verdwijnen, je hoofd is leeg, je lichaam ontspant, je hart opent, een gevoel van warmte, verbinding en onvoorwaardelijke liefde stroomt door je lichaam, een glimlach verschijnt op je gezicht. Een intens moment van verwondering en genieten van het moment. Het voelt als thuiskomen, alsof je niet meer weg wilt, niet meer weg hoeft en daar bent waar je hoort te zijn.

Beleving

Zo kan je een diep gevoel van thuiskomen ervaren op plekken waar je onbewust verbonden mee bent. Plekken die jou diep raken in je zijn. Plekken waar je je thuis voelt, waar je je welkom voelt, je de energie herkent, een gevoel alsof je er eerder bent geweest, eerder hebt geleefd. Zo voel ik me al lang sterk verbonden met de Scandinavische landen, met Engeland en nu ook met Pico, een eiland in de Azoren. Alsof je weer herenigd wordt met een stukje van jezelf.

Diepe verbinding

Ook kan je een gevoel van thuiskomen ervaren bij een persoon. Dit kan zowel een bekend als onbekend persoon zijn. Wederom een vertrouwd gevoel, een gevoel van veiligheid, geborgenheid en onvoorwaardelijke liefde, een gevoel dat je volledig jezelf kan en mag zijn. Het is een diepe en bijzondere manier van verbinding, zoals het ook voelt bij bijvoorbeeld een zielscontact.  

Puur jezelf zijn

Zo zie je maar, thuiskomen betekent niet alleen letterlijk Thuis komen, het is veel meer dan dat. Het is het moment waarin jij je prettig en veilig voelt, daar waar jij jezelf kan en mag zijn.