Volle maan 14 juni 2022

De vorige Volle maan stond in het teken van Schorpioen. Een waterteken dat houdt van beweging, van veranderingen en van transformatie. We keken naar wat je wilt uitstralen, welk verhaal je wilt vertellen en welke woorden je gebruikt. Nu staat de Volle maan in het teken van Boogschutter. Een avontuurlijk en enthousiast vuurteken. Deze keer draait het om helderheid. Helderheid in je plannen, in je patronen, in je overtuigingen. Het versterkt je basis en je zelfvertrouwen. Net zoals de Volle maan op zijn hoogste punt staat in de maancyclus, zo heeft ook de zon binnenkort zijn hoogste punt bereikt. Deze Volle maan is de laatste Volle maan voor Midzomer, de langste dag en kortste nacht van het jaar. Voor ons gevoel maar amper te bevatten, immers we kijken zo uit naar de lange zomeravonden!

Helderheid

Nu is het dus tijd om even alles helder op een rijtje te krijgen. Laat je niet meer verwarren door wat er om je heen gebeurt, wat anderen zeggen. Iedereen heeft zijn eigen waarheid, ook jij. Dus blijf bij jezelf, luister naar dat kleine, maar o zo belangrijke stemmetje in jou. De werelden komen dichter bij elkaar. Deze Volle maan is een supermaan, ze staat nu heel dichtbij de Aarde. Ze schijnt feller en groter dan ooit tevoren. Ook Jij staat nu dichterbij jezelf. Kijk eens in de spiegel, kijk jezelf nu eens goed in de ogen. Wat zie je? Wat zie je echt? Ga nu niet al je beperkingen opnoemen, maar wees trots op jezelf en benoem je sterkste punten. Geef jezelf eens een compliment! Waarom altijd wachten totdat een ander dat doet. Boogschutter is verbonden met het element Vuur, precies het element waar we binnenkort (21 juni) in overgaan. Laat het vuur van Boogschutter je nu alvast verwarmen.  

Geef jezelf ruimte om tot volle groei te kunnen komen.

Volgens de cyclus van de natuur spreekt men van een Plantmaan met als thema: vruchtbaarheid, groeikracht en je bestemming vinden. Met deze maan kun je uitdrukking geven aan alles wat zich de afgelopen maanden al heeft ontwikkeld. De overdaad aan groeikracht in de natuur behelst de bron voor het zaad van de levenscirkel.

Welk compliment geef jij aan jezelf?