Volle maan 18 januari

WOLFMAAN

Deze volle maan wordt beschouwd als een van de krachtigste volle manen van dit jaar. Het is de eerste volle maan van dit jaar en het markeert een periode van intensiteit en emoties, waarbij bescherming en reiniging centraal staan. Een tijd van overleven en vertrouwen op een nieuw begin.

Vroeger deed men er alles aan om in deze koude periode te overleven. Het was noodzaak om jezelf en je familie goed te beschermen. Tegen de kou, maar ook tegen mogelijk gevaar van buitenaf. Juist in deze maand hoorde men vroeger de wolven huilen. Daar komt ook de naam WOLFMAAN vandaan.

Maanteken Kreeft, Zonneteken Steenbok

De maan staat deze keer in Kreeft en recht tegenover het zonneteken Steenbok. Kreeft is gevoelig, emoties kunnen hoog oplopen. Emoties omtrent je eigen gevoel van eigenwaarde, veiligheid en geborgenheid. Kreeft zoekt dat in huis en familie. Ze hecht waarde aan herinneringen, gewoontes en tradities. Kreeft wil het voelen, ervaren en behouden. Terwijl Steenbok juist zijn veiligheid en zekerheid zoekt in de buitenwereld, in het creëren en manifesteren. Hij haalt zijn kracht uit het behalen van doelen en laat zien wat hij kan. Beide energieën kunnen je een benauwd gevoel geven. Je wilt vasthouden, maar ook verder gaan.

Er is zowel chaos in de buitenwereld, als in onze innerlijke wereld. Contacten waarop je vroeger kon bouwen, veranderen en zijn ineens niet meer zo zeker en vertrouwd. Je kunt niet alles bij het oude laten, je wordt uitgedaagd om bij jezelf te blijven en opnieuw de balans te vinden wat voor jou werkt. En dat is moeilijk en soms zelfs zeer pijnlijk.

Vergrootglas

Iedereen heeft behoefte aan geborgenheid en veiligheid, aan gezien en gehoord worden. Wat was is er niet meer, en wat komt moet nog komen. Alles komt onder een vergrootglas te liggen, alles wat zeker was is niet meer zeker. Vertrouw op je intuïtie en vertrouw op je eigen kracht.

Niet-weten

Het is oké als je het allemaal even niet meer weet. Niet-weten is openstaan voor veranderingen, voor mogelijkheden en nieuwe verbindingen. Het leven is niet altijd even makkelijk, er wordt veel van ons gevraagd. Probeer eens even alles wat je weet, al je zekerheden los te laten en vraag jezelf eens af: Wat probeer ik in stand te houden? Waar hecht ik nog waarde aan? Wat heb ik nu echt nodig? Waar ben ik eigenlijk naar op zoek? Wat wil ik nu echt in het leven?

Vind opnieuw je plek in deze wereld. Laat het verleden los en ga voor jezelf staan. Twijfel niet aan jezelf, geef je emoties de ruimte en bewaak je grenzen.

Rituelen

  • Maak een kruidenbuidel van basilicum en marjolein voor het vergroten van je eigenwaarde, je intuïtie en innerlijk evenwicht.
  • Maak maanwater en voeg zuiverende kruiden aan het water toe zoals: citroen, salie, bijvoet, brandnetel en/of berk.
  • Zuiver jezelf en je huis en maak je eigen talismannen en amuletten.
  • Dompel jezelf onder in een heerlijk zoutbad.
  • Vergeet niet je edelstenen op te laden bij Volle maan.