Volle maan 29 september

Het is vanmiddag pas echt Volle maan, waardoor je haar niet kan zien. Maar je kon haar gisterenavond al goed bewonderen, stralend in het donker en ook vanavond zal ze nog Vol ogen. En de energie van Volle maan is van twee dagen voor Volle maan tot twee dagen na Volle maan aanwezig en goed voelbaar.

Oogstmaan

Vanuit de cyclus van de natuur is dit de Oogstmaan. Maan van Dankbaarheid, Loslaten, Ontvangen, Evenwicht en Onsterfelijkheid. Rond deze periode worden de meeste oogsten binnen gehaald waardoor er overvloed is aan voedsel. Oogsten is nodig voor groei en vernieuwing. Zonder oogst is er geen zaad om de volgende cyclus in te gaan. De Herfst is sterk verbonden met de Lente, net zoals de Zomer met de Winter. Een mooi ritueel is de gelijkenissen tussen deze seizoenen op te zoeken, te herkennen, erkennen en dit te verbinden. Ze zijn tegenovergesteld van elkaar en in de kern toch hetzelfde. Wellicht herken je dat ook in jezelf.

Van de week hoorde ik een mooi gezegde: Wat je in een ander bewondert, zit in jezelf verborgen. Hoe kan je namelijk iets in een ander bewonderen als je het niet kent?

Ram & Weegschaal

De Maan staat in het teken van Ram, de zon in Weegschaal. Ram een vuurteken van niet denken, maar doen! Ram is een echte strijder, staat voor onafhankelijk willen zijn, is impulsief, ongeduldig, enthousiast, eerlijk en houdt van actie. Weegschaal is het tegenovergestelde en zoekt meer naar balans en harmonie. Bij beide staan relaties centraal. Ram is graag op zichzelf, Weegschaal is juist graag in contact met anderen. Het gaat om je eigen behoeftes in relaties. Wat zoek je eigenlijk in een relatie en wat kan je de ander geven? Het gaat om de balans te vinden tussen je eigen ding doen en sociaal zijn.

Brug tussen oud en nieuw

Ram heeft nieuwe uitdagingen nodig, Weegschaal kan erg besluiteloos zijn. Het is lastig om aan de ene kant hetzelfde te blijven doen en aan de andere kant nieuwe dingen te creëren. Vindt de brug tussen het oude en het nieuwe, de gelijkenis, de kern waar het omdraait. Dan kan je pas echt loslaten en de energie die hieruit vrijkomt gebruiken voor het nieuwe. En wees niet verrast als je de behoefte krijgt om dingen te gaan doen, waarvan je ooit hebt gezegd deze nooit te gaan doen. Als tegengestelden samen komen, zich verbinden tot één, ontstaan de mooiste verrassingen.

Onsterfelijkheid

Zoals de cyclus van de maan en de cyclus van de natuur, er is geen einde, er is geen begin, het is een proces van komen en gaan, van leven, dood en wedergeboorte. Ben bewust van je eigen “onsterfelijkheid”, wees dankbaar voor het leven en vergeet niet te oogsten!

Fijne volle maan!

Liefs Ellen I Your Life Your Energy

Inzicht-Balans-Energie 🌿