Volle maan / maanwater

Volle maan 15 augustus

Het is weer volle maan! Ik kijk er altijd naar uit. De energie is zo zuiver en magisch. Het maakt je bewust van de verbinding met het grotere geheel. Wie je bent, waar je bent, waar je staat. Het geeft de rode draad weer in het leven. Het geeft een bepaalde wijsheid, veiligheid en geborgenheid. En juist dat heb je nodig om bepaalde patronen in je leven te kunnen doorbreken, los te laten en/of te kunnen transformeren.

Deze volle maan staat in het teken van het geheel, de eenheid en de wijsheid in jezelf. Het is de maan van het Weerlicht.

Het gaat bij deze maan om de spirituele oogst: Kijk naar de samenhang van alle losse dingen waar het leven uit bestaat, niets staat alleen op zichzelf, maar is altijd verbonden met het groter geheel en kan niet zonder het grote geheel bestaan.

Met deze volle maan kun je je bewust worden van het feit dat jij ook verbonden bent met het grote geheel, dat jij hier een onderdeel van bent. Deze volle maan is er om de eenheid, verbondenheid en synchroniciteit te herstellen in onszelf. Kijk naar de cycli van de natuur, ook jij bent hiermee verbonden. De natuur kan je vele inzichten geven. Sta even stil en ben je bewust van het hier en nu: voel en neem waar of er voldoende geborgenheid, veiligheid, liefde en vertrouwen heerst daar waar je nu staat, daar waar je nu bent. Zodat je je kunt openen voor de eenheid in jezelf en met het grotere geheel. Datgene wat niet meer bij je past en losgelaten kan worden, komt naar het oppervlak. Het enige wat je hoeft te doen is te voelen, waar te nemen, te herkennen en te erkennen, open en zonder oordeel. Dan kan de eenheid in jezelf herstellen en kan de energie weer stromen en voel je de sterke verbinding van jou en het grotere geheel.

Niets bestaat zonder het andere….Word je bewust van jouw verbinding met het grotere geheel. Er is een tijd, plaats en reden voor alles wat er gebeurd.

Een mooie manier om je met deze maanenergie te verbinden is het maken van maanwater.

Hoe maak je dat:
Gebruik een glazen en vul deze met water. Zet de kan 1 nacht buiten in het Volle Maanlicht. Dek de kan af om te voorkomen dat er beestjes in vallen.

Haal ’s morgens de kan weg en bewaar het op een koele plek. Drink in de ochtend een glas maanwater om zo de Maanenergie volledig in je wezen te laten doordringen, het versterkt de vrouwelijke en zachte kracht in jezelf (voor zowel man als vrouw).

En denk aan het opladen van je edelstenen!

Ook het Maanwater kan je gebruiken om je edelstenen mee te reinigen!

Fijne volle maan!

Liefs Ellen