Super Zwarte Nieuwe Maan

Volle maan en zijn magische, mysterieuze, intense energie is bekend. De maan is dan maximaal verlicht te zien en zo goed als volmaakt rond.

Nieuwe maan is minder bekend, maar zeker niet minder krachtig. Als de maan ongeveer tussen de aarde en de zon staat, is alleen de schaduwkant van de maan waar te nemen. De maan is dan niet te zien. We spreken dan van Nieuwe maan.

Rond Volle maan en rond Nieuwe maan zijn de getijdenkrachten het sterkst, omdat de maan en de zon dan op één lijn staan.

Volle maan komt normaal gesproken maar één keer per maand voor. Indien er twee Volle manen zijn in één maand noemen we de tweede Volle maan een Blauwe maan. Zo ook met de Nieuwe maan. Een tweede Nieuwe maan in dezelfde maand wordt een Zwarte maan genoemd.

Ook bekend is de Supermaan. Een Supermaan is een Volle maan die groter en helderder opkomt dan gewoonlijk. De aarde, maan en zon staan in één lijn, met de maan op de kortste afstand genaderd tot de aarde. Zo is er ook een Super Nieuwe maan.

Vandaag, 30 augustus 2019, is er een Super Zwarte Nieuwe maan. Het is de tweede Nieuwe maan in de maand augustus en hij staat tot afstand nu het dichtst tot de aarde. Bijzonder dus!

Nieuwe maan is een mooie tijd voor het starten van iets nieuws. Voor nieuwe ideeën, voor mooie intenties en wensen. Zwarte maan verteld alles over de eigenschappen die je het liefst wil verbergen voor anderen en jezelf. Maar net die donkere kant is een bijzonder krachtig deel van je persoonlijkheid. Wanneer je je bewust kunt worden van de donkere kanten in jezelf kun je de negatieve eigenschappen uiteindelijk transformeren en word je je bewust van je levenslessen.

Deze Super Zwarte Nieuwe maan zorgt voor verrassende, onverwachte en nieuwe wendingen in jouw leven en die zorgen voor een positieve richting. Wees flexibel en sta open voor aanpassing en verandering.

Hij staat ook voor zuivering, reiniging. Tijd voor de balans op te maken. Wat mag je loslaten, wat mag je opruimen. Tijd om te kijken of de puzzelstukjes van je leven bij elkaar passen en samen een groter geheel vormen.

Geef jezelf de ruimte om je donkere kanten te zien, door op te ruimen wat niet meer bij je past of wat je al hebt getransformeerd. Laat de energie van deze Super Zwarte maan toe en laat je verrassen!

 

Liefs Ellen