Volle “Roze” maan 24 april

Een bijzondere dag…

Het is Roze maan, de Volle maan voor Beltane. Niet dat de maan daadwerkelijk roze is, nee deze Volle maan heeft haar naam te danken aan de roze Vlambloem die vroeg in de Lente verschijnt.

Beltane

De kracht van de natuur wordt steeds sterker, krachtiger. Deze Volle maan valt net voor het Keltische jaarfeest Beltane, wat gevierd wordt na zonsondergang op 30 april. Het is het feest wat in teken staat van vruchtbaarheid, liefde en passie. Het gaat erom wat je gezaaid hebt, groter wordt en potentie krijgt. Er is beweging, er is verandering, er is groei… Met Beltane vieren we het leven en daar mag je met deze Volle Roze maan alvast even bij stil staan.

Schorpioen en Stier

De maan staat in het teken van Schorpioen. Een waterteken wat houdt van beweging, van veranderingen, van transformatie. Schorpioen leert je los te laten, in het onbekende te duiken en vanuit deze diepte weer herboren te worden. De zon staat in het Aardeteken Stier. Een teken die juist houdt van zekerheid, veiligheid, stabiliteit en harmonie.

Beide tekens doen er alles aan om zichzelf te mogen zijn, om zichzelf te kunnen zijn en om bij hun eigen authenticiteit te waarborgen.

Vier het leven, volg je passie

Met de stabiliteit van Stier, de transformatiekracht van Schorpioen is het nu de tijd om echt je hart te volgen, om jezelf te kunnen en mogen zijn. Geen excuses, geen smoesjes, verschuil jezelf niet achter redenen om iets niet te doen. Geef jezelf de kracht, de energie en de aandacht die je verdient.

Wedergeboorte is van groot belang in de natuur, en dus ook bij onszelf.

Dubbele getallen

Daarbij is deze dag bijzonder vanwege haar dubbele getallen. De getallen 2 en 4. Het maakt de energie van deze Volle maan nog krachtiger, nog intenser.

Deze getallen hebben de energie van harmonie, balans in dualiteit, ondersteund door liefde en innerlijke kracht.

Roze, dubbele getallen en de komst van Beltane….

Alles in het teken van liefde en vruchtbaarheid, van passie en het leven.

Sta op voor jezelf en geef jezelf de liefde die je verdient!