Nieuwe maan 8 april

met volledige zonsverduistering!

Deze Nieuwe maan kondigt het begin van een nieuwe fase in je leven aan. Zowel de zon als de maan staan nu in het teken van Ram. En Ram is het eerste teken van de dierenriem! Een nieuw astrologisch jaar is begonnen!

Nieuwe maan

Normaal gesproken vraagt Nieuwe maan je even stil te staan en naar binnen te keren. Om datgene wat in de schaduw ligt aandacht en ruimte te geven. Onbewust spelen vaste patronen en overtuigingen hierin een grote rol. Maar met Ram als maanteken is dat niet gemakkelijk.

Ram

Ram is een Vuurteken en houdt van actie en beweging. Ze zoeken uitdaging en avontuur. De energie van Ram is erg naar buiten toe gericht. Hij wilt iets doen, iets creëren, ervaren en beleven.

De energie van Ram brengt met deze Nieuwe maan een magisch gevoel van vertrouwen, overvloed en nieuwe kansen.

Totale zonsverduistering

Na de Maansverduistering bij de Volle maan in maart, volgt nu een Zonsverduistering. Een bijzondere Zonsverduistering, namelijk een Totale Zonsverduistering. Door deze eclipsen zitten we in een krachtige periode met onverwachte veranderingen. Een periode van vernieuwing, heling en transformatie.

Een Totale Zonsverduistering is een zeldzaam verschijnsel en helaas hier in Nederland niet goed te zien. Deze zonsverduistering zorgt ervoor dat er een nieuw pad te voorschijn komt. Het is niet altijd meteen zichtbaar en lijkt misschien zelfs onmogelijk. Niet alles is altijd even leuk of makkelijk, maar het heeft uiteindelijk een doel. En wellicht zie je dat nu nog niet, maar later wordt alles duidelijk.

Groei

Het mooie is dat groei en verandering eigenlijk vanzelf gaan. Bepaalde kansen en/of mensen verschijnen vanzelf op je pad, in ons onbewuste worden we namelijk begeleidt, toeval bestaat hierin niet. Het enige wat je hoeft te doen is te vertrouwen op je intuïtie en meebewegen met wat zich aandient op jouw pad.

Maar Pas op dat je niet wilt versnellen, zoals Ram eigenlijk altijd doet, echte groei kan je namelijk niet dwingen, het heeft zijn eigen wil, zijn eigen tijd. Het gaat zo snel als het gaat.

Het is belangrijk je eigen grenzen in de gaten te houden, te vertrouwen op je eigen pad, te vertrouwen op je eigen innerlijke kompas.

Nieuw begin

Ben jij klaar voor een nieuw begin? Ben jij er klaar voor bepaalde deuren achter je te sluiten, zodat nieuwe deuren geopend kunnen worden?

Maak ruimte voor een nieuw avontuur, daag jezelf uit. Hoe oud je ook bent, wees als een kind, wees nieuwsgierig, wees spontaan, wees niet bang. Je kunt alles zijn wat je maar wilt, als je er maar mee begint…

Stel jezelf de vraag: Wanneer heb ik voor het laatst iets nieuws gedaan?