Volle maan 25 maart

Het is weer tijd voor de Volle maan, dit keer met Maansverduistering.

Net zoals de natuur nu ontwaakt, biedt deze tijd van het jaar ons de kans om onszelf te vernieuwen en onze innerlijke kracht te ontdekken. Hoe breng jij evenwicht in je leven?

Je kunt het gevoel hebben dat het lijkt alsof je steeds weer dezelfde ervaringen hebt. Je kunt je dan teleurgesteld of gefrustreerd voelen, omdat het lijkt alsof je niet vooruitkomt. Maar wat lijkt hoeft niet zo te zijn. Laat deze overtuigingen, die vanuit het verleden zijn ontstaan en er nu niet meer toe doen, los. En sta open voor nieuwe ervaringen die overeenstemmen met wat je in dit leven wilt.

Balans

Deze volle maan past hier perfect bij. De balans tussen jij en wij, tussen ik en de rest, tussen binnen en buiten, tussen chaos en harmonie, tussen strijd en overgave, tussen doorzetten en geduld.

Weegschaal en Ram

Het is nu Lente. Na onze “winterslaap” zoeken we weer meer het contact op met anderen, willen we weer graag in verbinding komen, willen we juist weer meer gezien en gehoord worden. Het is de energie van Ram die ervoor gaat, zich niet tegen laat houden door anderen, die houdt van actie en veranderingen. De maan staat echter in het teken van Weegschaal, die houdt van harmonie en veel waarde hecht aan bestaande relaties. Maar het is niet altijd mogelijk om iedereen tevreden te stellen en te houden. Het moet vooral niet ten koste gaan van jezelf. Het gaat om de balans tussen deze twee tekens. Het gaat om het gebied tussen zwart en wit, tussen wilskracht en kwetsbaar durven te zijn. Het gaat om het evenwicht te vinden tussen jouw eigen behoeftes en die van de ander.

Wees vooral jezelf

Wees vooral jezelf en laat je beslissingen niet afhangen van wat een ander denkt of doet. Door echt jezelf te zijn, kun je er ook echt zijn voor de anderen om je heen.

Kijk eens eerlijk en open naar jezelf en naar de mensen om je heen. Welke mensen hebben echt een plekje in je hart gekregen, wie geven jou energie zonder er iets voor terug te vragen. En welke mensen om je heen zijn er alleen maar omdat ze er zijn, vanuit loyaliteit, vanuit verleden, vanuit reden en/of overtuiging. Bij welke personen moet jij je verdedigen of overtuigen om jezelf te kunnen zijn en bij wie gaat het vanzelf, zonder oordeel of tegenprestatie. Deze Volle maan vraagt je om je relaties eerlijk en open te onderzoeken.

Maansverduistering

Er vindt bij deze Volle maan een maansverduistering plaats. Een maansverduistering symboliseert een keerpunt in je leven. Er kunnen bijzondere situaties ontstaan en/of bijzondere ontmoetingen die op je pad komen…Niet alles is altijd even leuk of makkelijk, maar het heeft uiteindelijk een doel. En wellicht zie je dat nu nog niet, maar later wordt alles duidelijk.

Ik wens je een fijne Volle maan toe!