Lente / Ostara

Woensdag 20 maart is het zover!

Om 04:06 staat de zon loodrecht boven de evenaar, dag en nacht zijn weer even lang. En met deze Lente-equinox start officieel en traditioneel de Lente! 🌷De balans tussen donker en licht is weer terug. En vanaf deze dag worden de dagen weer langer en de nachten korter.

Keltische jaarfeest Ostara

Het Keltische jaarfeest Ostara start dinsdag 19 maart, na zonsondergang, met het aansteken van grote vuurstapels. Dit om het oude te zuiveren, de zon meer kracht te geven en de Lentegodin, genaamd Ostara, te eren. Ze is de Godin van de stralende morgen, het stijgende licht, de tijd van vernieuwing. Zij brengt jeugdigheid en enthousiasme. Haar naam slaat dan ook op het Oosten, de richting waar het licht, de zon opkomt.

Traditie

Ostara is het feest van oorsprong, van vernieuwing, van vruchtbaarheid, van hoop en wensen en kent vele tradities. Het schilderen van eieren is er daar een van. De eieren staan voor nieuw leven oftewel nieuw leven in de natuur. De kleur rood staat voor levenskracht, groen voor groeikracht en geel voor de zon. Hierdoor lijkt Ostara veel op Pasen, maar dat is het niet! Het is juist andersom: Pasen heeft veel oude “heidense” gebruiken, die van oorsprong waren om de komst van de Lente te vieren, overgenomen en verbonden aan de verrijzenis van Jezus Christus. Maar de essentie is hetzelfde gebleven: wedergeboorte en nieuw leven.

Groeikracht

Ostara is een mooi moment om je dieper te verbinden met de energie uit de natuur, om balans te ervaren en open te staan voor vernieuwing. Verbind je met de magische groeikracht die nu heerst en gebruik dit voor datgene waar je meer groeikracht aan wilt geven.

Ritueel

Breng de Lente in huis door gebruik te maken van een Altaar. Het is de plek in huis die je verbinding met de natuur weerspiegelt en waarbij je de energie uit de natuur verwelkomt. Een altaar hoeft niet groot of erg aanwezig te zijn. Het is maar net wat goed voelt voor jou. Laat de Lente terugkomen in je altaar door het te decoreren met lentebloemen, lentekleuren, gekleurde eieren, plaatjes of beeldjes van lammetjes, etc. Zorg dat het nieuw leven en vrolijkheid uitstraalt, want dat is de energie die je in huis wilt uitnodigen!


Fijne Ostara!❤

Liefs Ellen I Your Life Your Energy
Inzicht-Balans-Energie 🌿