Volle (Super)maan

Het is op dinsdag 27 april, niet zomaar een Volle maan. Nee, het is een Supermaan!

Een Supermaan is een volle maan die dichter bij de aarde staat dan normaal en daardoor groter en helderder opkomt dan gewoonlijk. De energie van deze Volle maan is intens.

Er kunnen periodes in je leven zijn dat het lijkt alsof je steeds weer dezelfde ervaringen hebt. We kunnen ons dan teleurgesteld of gefrustreerd voelen, omdat het lijkt alsof we niet vooruitkomen. Uit jouw onderbewustzijn kunnen nu veel van deze oude emoties loskomen. Het is tijd om de diepliggende boodschap/inzicht die hierin verborgen zit ontvangen. Laat overtuigingen, die vanuit het verleden zijn ontstaan en er nu niet meer toe doen, los. En sta open voor nieuwe ervaringen die overeenstemmen met wat je in dit leven wilt.

De natuur om ons heen komt tot leven en ook wij mensen lijken uit onze winterslaap te ontwaken. We hebben meer energie in ons en staan open voor nieuwigheid. Gebruik deze energie om te creëren, te transformeren en nieuwe ervaringen op te doen.  Zie je potentie, bescherm je groei en verzorg jezelf. Alles wat je aandacht geeft groeit.

Bij iedere Volle maan is het de tijd om even de balans op te maken. Volle maan is bij uitstek geschikt om inzicht te krijgen in wat je hebt bereikt en gecreëerd en wat je volgende stappen zijn. Dus ga ervoor!

Maan van het ontwaken

Iedere Volle maan heeft een betekenis. Deze Volle maan van april staat bekend als De Maan van het Ontwaken, oftewel Maan van Wedergeboorte. En het is de Volle maan voor Beltane, het Keltische jaarfeest van vruchtbaarheid. De tijd van processen verwerken en loslaten is hierna voorbij, het is tijd voor nieuwe groei.

De boom die bij deze Volle maan hoort is de Wilg. De wilg laat alles doorstromen, zodat hetgeen wat er niet meer toe doet losgelaten kan worden. Ze helpt emoties te uiten en los te laten, zodat er rust en kalmte ontstaat. Maar de Wilg staat ook voor kracht en magie. Durf los te laten en laat je verrassen!

Verzamel met deze Volle maan wat wilgentakken en zet deze in een mooie vaas in huis. Een nieuw begin, een nieuw avontuur staat op je te wachten….