Craniosacraal therapie

Diepe ontspanning op bindweefelniveau.

Ons hele lichaam kan goed functioneren dankzij de elasticiteit van bindweefsel. Door fysieke of psychische problemen kan de elasticiteit van dat bindweefsel aangetast worden. Het lichaam blijft in een gespannen, alerte houding.

Craniosacraal therapie behandelt het bindweefsel met behulp van zachte manuele technieken die een ontspannende werking hebben. De behandelingen kunnen helpen om fysieke en emotionele spanningen los te laten, zodat de energie in het lichaam weer gaat stromen en er welzijn wordt ervaren.

Craniosacraal therapie

Lichamelijke ontspanning, emotionele balans en een algeheel gevoel van welzijn.

Cranio komt van het Latijnse woord cranium en betekent schedel.
Sacraal komt van het Latijnse woord sacrum wat staat voor heiligbeen. Craniosacraal therapie omvat dus alles tussen de schedel en het heiligbeen, zoals de wervelkolom, het zenuwstelsel en de hersenen. De behandelwijze gaat ervan uit dat alle organen, zenuwen, spieren en gewrichten door middel van bindweefsel met elkaar zijn verbonden.

De therapie zich niet zozeer op de klachten en symptomen zelf, maar op de mens als geheel met diverse fysieke, emotionele, mentale lagen. Zo kunnen de organen, spieren, het ruggenmerg of hersenvlies heilzaam worden behandeld. Ook de ademhaling, bloedsomloop, bewegingssysteem en het zenuwstelsel hebben baat bij de therapie en gaan beter functioneren.

Een mooi filmpje wat uitlegt hoe ons natuurlijk stress systeem werkt:

Tarief:

60 min
€ 77.50
90 min
€ 92.50